Lisa Marklund freser mot Ap-Hansen

Med ett enkelt spørsmål har den svenske forfatteren og feministen Liza Marklund satt Ap-toppen Bjarne Håkon Hanssens karriere i fare. Nå går hun til enda hardere angrep på ham.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

For det er vel ikke slike politikere dere vil ha i Norge? spør en illsint Marklund til VG. Marklund er opprørt over uttalelsene Hanssen kom med i et intervju med VG, der han innrømmer at han har valgt politikken foran barna og at han ikke angrer på det.

- Det er jo slik det er. Menn velger barna sine bort til fordel for karrieren hver eneste dag. Det som er merkelig, er at han erkjenner det så åpent, sier Marklund.

I «Først og sist» fredag spurte Marklund Hanssen om han var feminist. Hanssen kunne først ikke svare, og forsøkte seg så med en spøk: «Det er få som er like vakker som deg som kaller seg feminister i Norge,» sa han.

- Jeg ble helt perpleks. Det var så j . . . slibrig. Der satt han rett og slett og sa at han blåser i likestilling, sier Marklund.

Og forteller videre om de pinlige minuttene i studio hos Fredrik Skavlan:

- Dette finner jeg meg ikke i, tenkte jeg. Nå kan jeg enten lage bråk eller så kan jeg ironisere over det. Jeg valgte det siste.

Ironisk smil

Marklund så med et ironisk smil bort på Hanssen og sa: «Du är også jättevacker.»

- Intervjuet Hanssen har gitt til VG i ettertid, viser bare at den replikken som gjorde meg så forbannet bare var uttrykk for en helhetlig holdning han har. De valgene han gjør, er jo resultat av at han ikke er for likestilling.

- Men han sier nå at han er feminist?

- Ja vel, har han lest seg opp i det siste, da eller? Da jeg spurte ham visste han jo ikke hva feminisme var! Er han villig til å gå ned i lønn og si fra seg makt, for at kvinner skal få mer lønn og mer makt? Hvis ikke er han ikke feminist.

VG prøvde i hele går ettermiddag og kveld å komme i kontakt med Bjarne Håkon Hanssen, uten å lykkes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder