Åtte personer til sykehus etter trafikkulykke i Byrkjelo

Åtte personer er brakt til sykehus etter en trafikkulykke i Byrkjelo i Sogn og Fjordane fredag ettermiddag.

Det melder NTB.

Én person er alvorlig skadet og er fløyet til Førde sykehus med luftambulanse.

Ytterligere syv er kjørt til samme sykehus i ambulanse og én person er brakt til lokal legevakt for sjekk. Disse betegnes som lettere skadd.

Det var i alt ni personer og tre biler involvert i ulykken som skjedde ved Bergheimsvatnet på E39 i Gloppen kommune klokka 17.46 fredag ettermiddag.

– Vi har fått et bilde av hendelsesforløpet. Den ene bilen har fått en sleng, før den har kjørt inn i to andre bilder, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB.

En fører, en mann i 20-årene, har fått beslaglagt førerkortet. Operasjonslederen sier det er mistanke om uaktsom kjøring. De vil avhøre de involverte og etterforske hendelsen.

Etter ulykken gjorde politiet tekniske undersøkelser på stedet og dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet. Veien ble åpnet i 22-tiden fredag kveld.

De tre bilene hadde store materielle skader etter kollisjonen, og et av kjøretøyene havnet på taket.

Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte først at de sendte et redningshelikopter til ulykkesstedet, men det returnerte til Florø da det ikke var behov for det, melder NRK.

Har du bilder eller tips? Kontakt oss her!

Snø i vente

Flere steder i landet er det lørdag ventet vanskelige kjøreforhold, blant annet som følge av mye snø på kort tid.

– Det er nok ikke slutt på snøværet på Østlandet enda, sier Marit Berger, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til VG.

Hun advarer mot vanskelige kjøreforhold i både Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Akershus og Oslo.

– Nord for Dovre er det kysten og grensetraktene som får mest snø.

Les også: Skalk lukene, nå blir det søkkvått!

Et lavtrykk over Sør-Norge lørdag vil nemlig trolig gi relativt mye snø på kort tid, og dette sammen med temperaturer på rundt null kan skape problemer for trafikken, melder Meteorologisk institutt, som oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

– Når de kommer inn i den retningen som sånne lavtrykk gjør, så er det sånn at snøen ramler ned akkurat på E18, sier Berger.

Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen region Øst Kristina Skogli oppfordrer bilister til å kjøre etter forholdene, og til å beregne god tid.

– Hvis du skal over fjellet bør du i tillegg lese deg opp på kjøremeldingene sånn at du kan planlegge ruten, sier hun.

Men søndag ser det ut til å bli klart i stort sett hele landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder