RAZZIA: Politiet stengte en ulovlig pokerklubb i Oslo i mars i år. Dette er et bilde fra aksjonen. Foto: Helge Mikalsen

Er Oslo kommunes frontfigur mot svart arbeid - aktiv i ulovlig pokerring

Avdelingsdirektøren deltok i ulovlige pokerturneringer og «cash-games», samtidig som han kjempet mot svart økonomi i Oslo kommune. - Jeg forstår at dette er veldig uheldig, sier han til Aftenposten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Samtidig som Gunnar Wedde, Oslo kommunes avdelingsdirektør for konserninnkjøp, i mange år har vært en frontfigur for Oslo kommunes kamp mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet, har han selv bidratt til svart økonomi ved å delta i en rekke pengespill og turneringer hos den illegale pokerklubben Norwegian Poker Team, melder Aftenposten, som har avdekket saken.

les også

Politiet aksjonerte mot pokerklubb i Oslo: Fant minibank

I 2016 var kommunetoppen med og tok imot Etikkprisen da Oslo kommune ble tildelt denne for arbeidet med å sikre etisk ansvar hos sine leverandører. Ifølge Aftenposten har Wedde samtidig deltatt i en rekke ulovlige pokerturneringer. Samlet skal det ha blitt satset minst en million kroner i turneringene Wedde har deltatt i.

Det er på den hemmelige Facebook-siden til pokerklubben avisen har funnet et brukernavn identisk med Weddes etternavn. Navnet hans dukker også opp en rekke ganger i en Twitter-feed med meldinger om fremdriften i turneringer og kontantspill i klubben.

les også

Fem pågrepet i væpnet razzia mot pokerklubber

Pokerklubben NPT ble steng av politiet etter en razzia i mars i år. Ifølge Aftenpostens undersøkelser var Wedde registrert som deltager i 31 pokerturneringer i perioden mai 2016 til august 2017.

Ifølge klubbens egne opplysninger skal Wedde ha satset til sammen 24.850 kroner. Han skal også ha deltatt i kontanspill, såkalt cashgames-poker. Hvor mye kontanter han gikk inn med er ikke kjent, men ifølge Aftenposten skal minsteinnsatsen være på 1000 kroner.

Fritidssyssel

Avisen har snakket med Wedde, som sier dette er noe han har holdt på med på fritiden, og at det derfor ikke har noen innvirkning på utførelsen av hans arbeid.

Ifølge norsk lov er pokerturneringer med pengeinnsats og gevinster ulovlig og reguleres av lotteriloven.

NPT har publisert flere bilder av Wedde der han poserer med andre deltagere ved finalebord. Flere bilder av ulovlig spillaktivitet er postet på pokerklubbens hjemmeside.

Ulovlige lokaler

I tillegg til dette hadde ikke klubben serveringsbevilling, men serverte både alkohol og mat. De drev også i ulovlige lokaler.

Da politiet stormet klubben i mars ble det beslaglagt store summer kontanter, samt gjeldslister over spillere som hadde kritet.

Aftenposten skriver at basert på informasjon NTP selv har lagt ut på sin hemmelig Facebook-gruppe og Twitter, har klubben mottatt minst 30 millioner kroner fra over 2000 spillere i startavgift før turneringer siden 2015 frem til den ble stengt.

Ukjent med saken

Weddes nærmeste overordnede, Marit Froseth, direktør for Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo, sier til Aftenposten at hun ikke kjenner til avisens opplysninger, og legger til følgende:

– Det etiske regelverket gjelder for alle kommunens ansatte, og jeg forventer at mine ansatte forholder seg til det i sin utøvelse av stillingen i kommunen.

Wedde sitter også i styret til Kemneren i Follo. En viktig oppgave for kemnerkontoret er arbeidsgiverkontroll og bekjempelse av svart økonomi.

Styrelederen for Kemneren i Follo, Harald Vaadal, har følgende uttalelse til Aftenposten:

– Dette er en personalsak som jeg tar på største alvor og vi har hatt fortrolige samtaler om dette. Innholdet i disse samtalene vil vi holde oss imellom.

Wedde selv har følgende kommentar til saken:

– Jeg forstår at dette er veldig uheldig, og er fryktelig lei meg. Saken preger meg sterkt, jeg har lært av dette og det skal ikke gjenta seg, sier han til Aftenposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder