Raser mot fjerning av russekviser

(VG Nett) Russ og foreldere reagerer sterkt på at en russefoto-leverandør tilbyr neste års russ å fjerne det de måtte ønske fra bildet av seg selv ved hjelp av en «digital hudrens».

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Trønderjenta Anja Hamre skrev et leserinnlegg til Adresseavisen etter at hun oppdaget «årets nyhet» fra fotografene som skal ta bilder av neste års russ.

Hun forteller at hun reagerte på det hun tolker som en oppfordring til å fikse på utseendet sitt og misliker at samfunnet «har gjort det mulig å endre på alt og alle», skriver adressa.no.

- Jeg synes det går for langt. Vi er 18 og 19 år, og det er helt sykt å tilby oss dette, mener Hamre.

Den blivende russen som er elev ved Adolf Øien skulle bestille russebilder på nettsiden da hun stoppet opp ved et «før og etter»-bilde av en kvisete panne.

Også moren hennes reagerer på tilbudet.

«Digital hudrens»
«Nytt av året er «Digital hudrens»! Våre profesjonelle datagrafikere fjerner det du måtte ønske, og det vil se 100% naturlig ut!», skriver russebilde-leverandøren på sine nettsider.

De argumenterer med at russebildet er et bilde som kun tas en gang i livet og at det da «er viktig at det blir så bra som mulig». De reklamerer med at de kan ordne på det meste.

«Alle har vi våre dager hvor huden ikke akkurat viser seg fra sin beste side...Kviser, blåøye, eksem, utslett, sår på leppa osv.», skriver de.

Krysser av
Når russen bestiller bilder fra Trondheims-bedriften Lindmark Russefoto kan de krysse av for retusjering av kviser, øyne, leppe, hår og «generelt».

Russepresident for Trønderrussen, Andreas Sagvang, syns det er helt greit å bli tilbudt en slik mulighet.

- Det må være opp til hver enkelt å benytte seg av tilbudet. Om man er sterkt utsatt for kviser, kan det være fint å slippe å tenke på det, sier han og forklarer at det er russestyret som har valgt Lindmark Russefoto som leverandør for neste års russ.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder