ETTERFORSKER: Politiet sperret natt til søndag av et større område etter knivstikkingen i Storgata. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Tre menn skadet i knivstikking i Oslo

Tre menn er alvorlig skadet, og politiet jakter to personer som er sett løpende fra stedet.

Det forteller operasjonsleder Tor Grøttum til VG. Den første meldingen til politiet kom inn klokken 02.07, og gikk ut på at en mann lå på bakken etter å ha blitt knivstukket i Storgata i sentrum av hovedstaden.

Vedkommende ble sendt til sykehus i ambulanse, og meldingen gikk på at han var knivstukket i magen.

Mannen som er i 30-årene ble tidlig betegnet som kritisk skadet, men ved 14.50-tiden søndag opplyser politiet at fornærmedes tilstand har bedret seg.

– Han er ikke lenger livstruende skadet, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schweb Nygård til VG.

Politiet forteller videre at de jakter én antatt gjerningsmann, som ble sett flykte fra åstedet. De jakter også en person som ble sett løpende sammen med den antatte gjerningsmannen.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med to personer som ble sett løpende fra stedet. Én formodentlig gjerningsperson og en annen som løp sammen med ham, sier operasjonsleder Tor Grøttum til VG.

Politiet har kontrollert flere personer basert på vitnebeskrivelser, men ved 10-tiden er fortsatt ingen pågrepet. De har også sikret seg flere opptak fra overvåkingskameraer.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Politiet fikk senere også melding fra legevakten om at det hadde kommet inn ytterligere to personer med knivskader. Senere ble også disse kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Begge er menn i 20-årene, og skal være alvorlig, men ikke livstruende skadet.

– Alle knyttes til det samme knivslagsmålet. De tre har status som fornærmet, men det er fortsatt mye som er uklart, og det gjenstår blant annet en del avhør, både av vitner og de fornærmede. Vi har ikke tatt beslag i noen kniv, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til VG natt til søndag.

Politiet jakter nå to personer om begge beskrives som menn med nordafrikansk utseende.

Den ene beskrives som 185 centimeter høy, iført mørk parkasjakke, mørke bukser og lyse sko.

Den andre beskrives som en mann mellom 25–30 år, rundt 165 centimeter høy og iført svart lue. Ifølge vitner skal mannen ha snakket svensk, og det er denne mannen politiet mistenker er gjerningspersonen.

Etter knivstikkingen sperret politiet av et større område, men ved 06-tiden var krimteknikerne ferdige med sine undersøkelser på stedet - og sperringene ble tatt ned.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder