Skylder på Åse

Einar Steensnæs anklager Åse Kleveland for å bidra til å legitimere kasting av øl på politikere. I går ble han selv offer for den nye «sporten».

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Åse Kleveland er Aps ordførerkandidat i Oslo ved høstens valg. I gårsdagens VG sa hun dette om visesangeren Lillebjørn Nilsen, som natt til tirsdag tømte øl i hodet på Frps kontroversielle stortingsrepresentant Vidar Kleppe:

- Legitimerer

«Når du har slengt så mye dritt som Kleppe har gjort, må man forvente å få litt pils i håret.»

- Dette er en helt tøvete påstand fra Kleveland. Dessverre bidrar hun til å legitimere det å helle øl på politikere man er uenig med. Dette er bare tåpelig, og forsøpler norsk politikk, sier Steensnæs.

Han kan rett og slett ikke fatte at den tidligere kulturministeren kan mene noe slikt.

- Som en kjent og respektert politiker har Åse Kleveland et stort ansvar. Dette er pinlig. Hun bør gå ut fra at ikke alle har et reflektert forhold til hva en så fremtredende person som henne har å si. Derfor oppfatter enkelte Klevelands uttalelser som at dette er noe som er greit å gjøre, helt OK. Det er farlig hvis det blir en alminnelig oppfatning blant folk.

- Har Åse Kleveland ansvaret for at denne personen helte øl i ditt hode i går?

- Hun har ikke alene ansvaret for det. Men hun må ta sin del av ansvaret, fordi hun har bidratt til å legitimere dette som en politisk uttrykksform gjennom sine uttalelser. Det er meget trolig at vedkommende som kastet ølet hadde lest VG, sier Steensnæs.

«Hjemmebrygg»

Opptrinnet skjedde i Haugesund, Steensnæs' hjemby, i går ettermiddag. I solskinnet på bryggen holdt Steensnæs en pressekonferanse sammen med sin tvillingbror Ola, KrFs fylkesordførerkandidat i Rogaland.

- Det hele skjedde brått og uten at det hadde vært noen forutgående dialog. Jeg hadde heller ikke inntrykk av at personen hadde et politisk motiv for å gjøre dette. Han virket bare generelt irritert på politikere, og så fikk han øye på meg, sier Steensnæs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder