Omdestillerte seg gjennom krisen: Slik gikk de fra brennevin til håndsprit

GRIMSTAD (VG) Valget sto mellom å permittere eller å tenke nytt. Tre måneder senere har Det Norske Brenneri solgt 700.000 flasker med sprit som ikke kan drikkes.

  • Oda Ording
  • Naina Helén Jåma (foto)
Publisert:

Eiketønnene ligger som perler på en snor langs hyllene i lagerbygningen.

Her gjennomgår tusenvis av liter med brennevin en lagringsprosess, før de sendes ut til blant annet Vinmonopolet.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Far og datter lager corona-akevitt: – Mister vi luktesansen, mister vi alt

  2. Advarer mot falsk brennevin: – Samme risiko som å kjøpe den i en mørk bakgate

  3. Pluss content

    Vinfavorittene: Så mye sparer du på å kjøpe i Sverige

  4. Pluss content

    Stor VG-test: Julens beste akevitt!

  5. Pluss content

    Lyst til å lage eplevin? Slik gjør du det!

Fra andre aviser

  1. Omdestillerte seg gjennom krisen: Slik gikk de fra brennevin til håndsprit

    Bergens Tidende
  2. Når konkurrentene leier inn halvnakne modeller, har Stig Bareksten sin egen metode

    Bergens Tidende
  3. Han satte Norgesrekord i respirator. Møt dem som har fått livet endret av pandemien.

    Bergens Tidende
  4. Han satte norgesrekord i respirator.

    Aftenposten
  5. Han satte Norgesrekord i respirator.

    Aftenposten
  6. Da fiskebruket stengte, fant øysamfunnet en uventet redning: Brennevin

    Bergens Tidende