Kvinne funnet på holme: – Straffbart hvis hun har blitt forlatt

En kvinne i 50-årene hevder hun ble forlatt på en holme i Hvaler-skjærgården i tre dager uten vann etter en krangel. Nå oppretter politiet undersøkelsessak.

– Hun har forklart at hun var ute i båt sammen med tre andre, at de begynte å krangle, og så kjørte fra henne på holmen, sier Kjetil Ringseth, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Kvinnen i 50-årene fra Fredrikstad hevder at hun ikke hadde vann, og at hun hadde vært strandet på Furuholmen i Østfold i tre dager.

– Er det straffbart?

– Hvis det hun sier stemmer, vil det være straffbart.

Politiet har ikke vært i kontakt med kvinnen etter dette, og forholdet er ikke anmeldt. Det skal opprettes en undersøkelsessak, som betyr at politiet skal hente inn flere opplysninger.

– Vi prøver å ta kontakt med henne i dag for å finne ut hva som faktisk har skjedd, sier Inge Jensen, leder for nærpolitiseksjonen ved Fredrikstad politistasjon.

Det er flere hytter på øya er der kvinnen skal ha strandet. Politiet kjenner identiteten til én av personene som kvinnen hevder forlot henne på holmen. Det er en kvinne i 30-årene fra Østfold.

En båtfører observerte kvinnen i 50-årene tirsdag, da hun sto og ropte om hjelp på holmen. Båtføreren var ikke lokalkjent, så vedkommende turte ikke å ta seg inn mot holmen, ifølge NTB. Personen varslet i stedet nødetatene, som sendte ut både redningsskøyte og politibåt.

Før disse kom til stedet hadde imidlertid en annen fritidsbåt fått hentet kvinnen fra holmen.

Kvinnen ble sendt til legevakten for en sjekk tirsdag kveld. Hun skal ha vært forvirret og tørst, men i tilsynelatende god fysisk tilstand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder