Fetteren får erstatning, men ikke jobb

Fetteren til Birgitte Tengs fikk delvis medhold i søksmålet mot Fokus Bank. Stavanger tingrett dømte banken til å betale over 925.000 kroner i erstatning til fetteren.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den 34 år gamle fetteren saksøkte Fokus Bank etter at banken opphevet arbeidsavtalen med ham da de fant ut at han er den mye omtalte fetteren til Birgitte Tengs.

34-åringen har i Stavanger tingrett krevd at arbeidsavtalen med Fokus Bank gjøres gyldig, slik at han kan tiltre jobben i Stavanger. I tillegg har han krevd erstatning for blant annet tapt arbeidsinntekt siden tiltredelsesdatoen 1. mars, og oppreisning for ærekrenkelse.

Ifølge onsdagens dom får ikke fetteren jobben sin tilbake, men han har fått gjennomslag for at banken skal dekke økonomiske tap han har hatt etter at jobben gikk tapt, fastlønn og eventuell bonuslønn. Til sammen blir banken dømt til å betale ham 925.000 kroner.

Tidligere har 34-åringen avslått et tilbud fra banken om en årslønn i kompensasjon, rundt 700.000 kroner, ifølge Stavanger Aftenblad.

Fokus Bank sier de aldri ville gitt mannen jobben som kundeansvarlig for storkunder på Vestlandet om de hadde kjent til hans bakgrunn. Ifølge banken burde 34-åringen ha opplyst hvem han var.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder