TIL SALGS : Coelophysisen vekket oppsikt da den ble tatt med på sykkeltur. Nå kan den populære dinosaursykkelen bli din.
TIL SALGS : Coelophysisen vekket oppsikt da den ble tatt med på sykkeltur. Nå kan den populære dinosaursykkelen bli din. Foto:Henning Pedersenprivat,

Er dette Norges mest originale sykkel?

INNENRIKS

Kunststudent Markus Moestue (32) har tråkket land og strand på sin selvkonstruerte dinosykkel. Nå kan farkosten bli din.

Publisert: Oppdatert: 10.08.14 14:17

Markus Moestue

Markus Moestue laget den morsomme dinosaursykkelen i forbindelse med et kunstprosjekt på skolen. Deretter tok han den selvlagde Coelophysisen med på sykkeltur til Stavanger og Kristiansand.

Nå har imidlertid 32-åringen lagt den ut for salg. Til manges begeistring:

- Den har bare ligget ute i to dager, men jeg har fått overraskende mange hendvendelser, sier han.

Den unge kunstneren, som nettopp ble ferdig på Kunsthøyskolen i Bergen, legger ikke skjul på at noen bud vekker mer oppsikt enn andre.

- Miljøpartiet De Grønne ringte meg og ville gjerne kjøpe den. Det samme ville Det Politiske Parti, sier han.

- Hvor mye ville de gi for sykkelen?

- De har ikke gitt meg et klart bud. Det høyeste budet jeg har fått er på 5000, men det er ikke så viktig. For meg handler det ikke bare om hvem som gir mest penger, vedkommende som ender opp med den, må også bruke den til noe interessant, sier Moestue.

Håkon Solberg, Politiker i Miljøpartiet De Grønne i Drammen i Oslo, bekrefter overfor VG at partiet hans har meldt sin interesse for dinosaursykkelen.

- Vi vil bruke sykkelen på å vise at vi vil bytte ut gamle dinosaurer i norsk kommunepolitikk, sier Solberg.

Ifølge kunster Moestue er dinosaursykkelen også et yndet objekt blant musikkvideoregissører og sirkus.

Studenten laget sykkelen i fjor og brukte over et halvt år på å ferdigstille den.

- Jeg har slått sammen tre sykler til én stor. Selve dinosauren er laget av isopor som er blitt kuttet ut med en kjøkkenkniv, forteller han.

Dinosauren Moestue laget er en Coelophysis. Dinosaurarten kunne bli 2,7 meter lang og var en av de første rovdinosaurene som levde i Triasperioden - den eldste perioden i jordens mellomalder, ifølge Wikipedia.