SKUDD: Minst ett av skuddene som natt til søndag ble avfyrt i Oslo har truffet i glassruten på en dør. Tre er siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med hendelsen. Foto:Torstein Bøe,NTB scanpix

Skyting i Oslo kobles til gjengkonflikt

Fire pågrepet, tre siktet

Et våpen sikret

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet har i månedsvis jobbet med å avverge vold mellom gjenger i Oslo. Men natt til søndag barket de sammen utenfor et utested i sentrum.

  • Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Både vitner og politi har forklart til VG at det oppsto en slåsskamp utenfor utestedet. Det ble løsnet to skudd, men ingen ble truffet av disse. Flere ble skadet i en slåsskamp flere vitner har beskrevet til VG som voldsom.

Senere samme natt pågrep politiet en mann mistenkt for å ha løsnet skudd. Tre personer som ble skadet i hendelsen ble også pågrepet. Kriminalteknikere har sikret et våpen, og disse jobber videre med sikring av spor, opplyser politiet.

Bakgrunn:Fire menn pågrepet etter skyting i Oslo

Kan bli flere pågripelser

– Tre er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Den fjerde er innbrakt på politiloven. Vi vurderer fortløpende utover ettermiddagen om siktelsen vil bli stående eller endret. Det vurderes også fortløpende om det blir varetektsfengsling av en eller flere, sier Torstein Holand, leder for spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet til VG søndag.

STORT POLITIOPPBUD: Rundt klokken to natt til søndag var det flere politistyrker på åstedet. Vitner ble avhørt og senere vist bort fra stedet, før kriminalteknikere ankom og startet teknisk etterforskning. Foto:Torstein Bøe,NTB scanpix

– Foreløpig leter vi ikke etter flere, men vi vet ikke hva etterforskningen vil bringe. Det kan dukke opp navn som kan ha hatt roller. Derfor utelukker vi ikke flere pågripelser i de nærmeste dagene, fortsetter han.

Kjent konflikt

Han forteller at politiet kjenner til at de pågrepne har tilknytning til ulike fraksjoner av et gjengmiljø.

– Vi kjenner også til at noen av de pågrepne har hatt en pågående konflikt over tid som vi har overvåket i flere måneder. Vi har gått inn og gjort forebyggende og avvergende tiltak i denne konflikten. Ett av disse tiltakene er dialog med parter, sier Holand.

Han ønsker ikke å gå inn på hva konfliktene går ut på, men opplyser at alle de involverte er i et miljø politiet kjenner til. Seksjon for organisert kriminalitet jobber søndag videre med taktisk etterforskning i form av avhør av vitner og siktede, samt gjennomgang av videoer fra stedet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder