ÅSTED: Fra Tryvann torsdag kveld. Foto:Tipser,

Politiet bekymret over russevoldtekter

Fire voldtekter er anmeldt så langt i russetiden. Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt mener tallet er urovekkende.

Artikkelen er over fire år gammel

BEKYMRET: Politiinspektør I Oslo, Grete Lien Metlid har blitt ny sjef for Seksjonen for vold- og seksualforbrytelser. Foto:Frode Hansen,VG

– Det er ganske mange hendelser på kort tid. Vi tenker at det derfor er viktig å få oppklart disse sakene, samtidig som vi gjentar at fokus på sikkerhet er viktig, sier Metlid til TV 2.

– Det er urovekkende, men vårt fokus er på å oppklare disse sakene, sier hun.

Det er to voldtekter på Tryvann, én i Tønsberg og én i Halden som er blitt anmeldt. Politiet ser på hendelsene som isolerte, men kan ikke utelukke noe. En mann er pågrepet og siktet for voldtekten i Tønsberg.

To voldtekter på Tryvann

Det var natt til lørdag at politiet fikk inn en ny anmeldelse av voldtekt på russearrangementet på Tryvann i Oslo. Politiet i Oslo etterforsker dermed to voldtekter på Tryvann.

Politiet i Halden jakter flere gjerningsmenn etter en voldtekt under landstreffet på Fredriksten festning lørdag kveld.

Ifølge politiet skjedde voldtekten inne på et av de mobile toalettene som var satt opp i forbindelse med det enorme russetreffet i østfoldbyen.

Jakter gjerningsmenn

Politiet i Oslo har sendt ut følgende beskrivelser av antatte gjerningsmenn på Tryvann:

1.) Nordisk utseende gutt, ca. 180 cm høy, tynn og med halvlangt hår.

Rød russebukse, mørk parkasjakke og med en hettegenser under jakken. Han hadde et mørkeblått tørkle m/hvit skrift som pannebånd.

2.) Gutt, noe mørk i huden, ca. 180 cm høy, kraftig kroppsbygning, veltrent. Rød russebukse, stor jakke og med samme type pannebånd som den andre gutten. Gutten snakket noe gebrokkent norsk.

Begge guttene hadde glow-striper på kinnene.

Fabian Stang advarte mot russevoldtekter, og fortalte om overgrepet han ble utsatt for som tenåring. Her er han avbildet med kona Catharina Munthe, som tørker tårer sterkt grepet av hva Fabian har fortalt. Foto:Helge Mikalsen,VG

Fabian advarte

Forrige uke gikk en bekymret Oslo-ordfører Fabian Stang ut for å advare mot russevoldtekter.

– Vi har jo den forskrudde idé om at jentene har noe av ansvaret dersom de blir voldtatt. Det er fullstendig uakseptabelt. Jenter har lov til å gå hvor de vil, når de vil, og være så fulle de vil, uten at de skal holdes ansvarlige for at gutter voldtar dem, sa Stang til VG.

Han oppfordret spesielt russeguttene til å være forsiktige, og vise hensyn.

– Min oppfordring til russeguttene er: Ha kun sex med jenter som du er sikker på har lyst der og da, og som vil glede seg over det som skjedde dagen etter, sier han.

NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder