Fire menn pågrepet **Politiet: – Vi tar avhør nå

Filmet slåsskamp i Oslo: – Jeg var skeptisk og småredd

Natt til søndag ble det løsnet skudd utenfor utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum. En video VG har fått tilgang til viser deler av hendelsesforløpet.

Artikkelen er over fire år gammel

I videoen får man blant annet se en rekke personer slå og sparke på hverandre, samt kaste stoler og glass.

– Jeg satt på andre siden av gaten og tok en øl med noen venner. Så hørte vi skriking og etter et par sekunder tok det helt av. Glass, bord og stoler ble kastet rundt. Det var vanskelig å se hvem som sloss mot hvem. Ganske kaotisk, egentlig. Så kom det to skudd, sier VG-tipseren som filmet konflikten.

Fire menn i 30-årene er pågrepet i etterkant av episoden, og tre er siktet for legemsbeskadigelse.

– Det hørtes ut som om skuddene kom fra døråpningen. Jeg tenkte at jeg måtte finne ut av hvem som skjøt og hvilken retning de hadde, slik at jeg kunne holde meg borte fra ham.

Ifølge tipseren skjedde det hele veldig fort.

– Jeg var skeptisk og småredd, men følte meg aldri truet. I etterkant angrer jeg på at jeg ikke filmet mer, men vi gikk heller inn på stedet vi var og holdt oss borte fra vinduet.

Han forteller også at politiet kom til utestedet kort tid etter at skuddene smalt.

– Det tok kanskje et minutt eller to. Da den første kom, fulgte resten av dem som et tog. Det var ganske spesielt å se. Særlig når de var fullt bevæpnet. Akkurat det syns jeg var litt ekkelt, avslutter han.

Les også: Fire menn pågrepet etter skyting i Oslo

Avhøres i dag

– Vi holder med på å ta avhør av dem som har blitt pågrepet, samt vitner nå. Det er med på å danne et bilde av hva som har skjedd og vi kommer til å holde på til vi har dannet oss et klart bilde av saken. Som er svært alvorlig, sier Tone Næss ved seksjonen for organisert kriminalitet (org. krim) til VG mandag morgen.

Da NTB snakket med politiet søndag ettermiddag, kunne de fortelle følgende om saken:

– De er godt kjent for politiet. Det har oppstått slåssing og krangling om et eller annet, men hendelsesforløpet er fortsatt uklart for oss. De blir avhørt i løpet av dagen, sa vaktleder Jon Rune Lande ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Natt til søndag pågrep politiet én mann mistenkt for å ha løsnet skudd utenfor utestedet i Grensen. Tre personer som ble skadet i hendelsen, ble senere pågrepet av politiet.

Ingen hadde skuddskader, og politiet sier til VG at de ikke kan bekrefte at det er brukt kniv i hendelsen.

VET DU NOE OM DETTE?TIPS OSS HER!

– Det har vært snakk om en kniv, men vi har ingen konkret informasjon at denne skal ha blitt brukt, sa Lande ved Kriminalvakten til VG søndag.

Mulig gjengkonflikt

Natt til søndag uttalte politiet til NTB at det trolig dreide seg om en gjengkonflikt.

– Er dette et miljø dere kjenner til?

– Det er uvisst, men vi prøver å finne ut av det, sa innsatsleder Lise Dunham til VG i 03.00-tiden.

Dunham opplyser videre at det var mange vitner til hendelsen.

– Det har vært en disputt utenfor stedet. Det var 6–7 personer som løp fra stedet da politiet kom, legger hun til.

Et stort antall væpnet politi befant seg i området rundt Stortorvet og Grensen. Flere gater ble sperret av.

– Det så ut som om det var to store gjenger som barket sammen. Noen sprang derfra, mens andre kom løpende til. Folk begynte å løfte opp bord og stoler som de slo i hodet på hverandre. Deretter hørte vi skyting, og det brøt ut kaos. Folk sprang i alle retninger, sier Andreas Carlsen, som befant seg utenfor nabopuben da bråket startet.

Vitner: – Kastet oss i bakken

En vennegjeng VG traff utenfor utestedet sier de var inne og danset da flere begynte å slåss utenfor.

– Så kom de inn, og løftet bord og stoler og kastet på hverandre, forteller de til VG.

– Det lå en mann på gulvet, han var veldig blodig og var stukket med kniv i ansiktet. Siden fortsatte slåssingen inne, og plutselig hørte vi et skudd bli avfyrt utenfra.

– Vi kastet oss i bakken og prøvde å samle vennegjengen bak en stolpe. Det skuddet traff i vinduet. Så kom det ett skudd til, men jeg vet ikke hvor det ble skutt fra. Det var folk overalt, sier de.

De første meldingene kom inn til politiet omtrent klokken 01.30 natt til søndag, og dreide seg da om slåssing og flere voldsepisoder. Innsatsleder Dunham sa natt til søndag at de har kalt inn ekstra folk, og at politiet fortsetter med teknisk og taktisk etterforskning.

Andre VG-saker du kanskje er interessert i:

Mann pågrepet for spritsalg til tenåringer

Ekspert om Makedonia-volden: Kan være provokasjon fra myndighetene

Leder av 17. mai-komite: – En krevende situasjon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder