NÅ SLUTTER LEGENE: Legene protesterer mot kuttkrav. Foto: Simen Grytøyr, VG

Sjefleger ved Oslo universitetssykehus sier opp

Flere nøkkelpersoner og ledere ved Oslo universitetssykehus har sagt opp jobben i protest mot flyttekaos og kuttkrav. Sykehusdirektøren avviser at personalflukt er blitt en trend.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ifølge Dagsavisen har flere enn ti leger i nøkkelposisjoner sagt opp som følge av den krevende prosessen i forbindelse med gigantfusjonen for over tre år siden.

BAKGRUNN: OUS vraker planer om gigantsykehus

1. januar 2009 ble Rikshospitalet/Radiumhospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker sykehus slått sammen til Oslo universitetssykehus. Målet var økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men gigantsykehuset går med milliardunderskudd, og det vil koste flere milliarder kroner å sette halvparten av bygningsmassen i stand.

- Jeg sluttet i protest mot omstendighetene rundt sammenslåingen, sier den tidligere seksjonslegen Marit Hellebostad ved Barnesenteret. Hun sier hun ikke var i stand til å gjøre en god jobb, og mistet fullstendig kontrollen.

Men det er ikke bare på ledelsesnivå at ansatte sier opp. Også vanlige sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

- Jeg tror det er en trend. Mange har gått allerede på grunn av fusjonen. De har forlatt den synkende skuta, sier Hellebostad.

Det avviser gigantsykehusets direktør Bjørn Erikstein.

- Vi opplever ikke at dette er noe fenomen. Tvert imot har turnover i vår organisasjon gått ned med 3 prosent det siste året. Det betyr at det er færre som sluttet i 2011 enn i 2010, sier Erikstein.

Han vedgår imidlertid at det har vært noen tøffe år for sykehuset, og han ser ikke bort fra at situasjonen kan være krevende for de ansatte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder