TAKKER FOR STØTTEN: Ekteparet Stordalen får massiv støtte etter at de har vært åpne om Gunhild Stordalens alvorlig sykdom. Foto:Thomas Johansson,VG

Petter Stordalen: Gunhild sier, "I'll be back"

I går kveld ble det kjent at Gunhild Stordalen har en livstruende sykdom. Hun og ektemannen Petter Stordalen ønsket å være åpne om situasjonen. Nå takker de for støtten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gunhild Stordalen (35) har fått påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi. Hun vet ikke om hun blir frisk.

I slutten av oktober skal 35-åringen ha fått påvist den livstruende sykdommen, melder Dagens Næringsliv.

– Jeg våknet om nettene av smerter, vekket Petter og gråt. Det var som at jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredde seg i kroppen min, sier Gunhild Stordalen (35) til Dagens Næringsliv.

Ekteparet har fått massiv støtte i sosiale medier siden sykdommen ble kjent i går kveld. I dag tvitret Petter Stordalen om responsen og med beskjed fra Gunhild Stordalen.

Massiv støtte

Ekteparet er nå i Nederland hvor Gunhild skal gjennomgå en svært tøff utprøvende behandling. Den går ut på at hennes stamceller er høstet, før hun er satt på store doser cellegift. Når hennes normale celler og benmargen er drept, vil hun bli injisert med sine stamceller og det vil forhåpentlig gjenopprette normalt immunsystem.

Månedene før sykdommen har hun jobbet med EAT-intitiativet, et forum som jobber med bærekraftig matvareproduksjon.

Hun klarte på kort tid å mobilisere verdens fremste forskere, politikere og organisasjonser som Verdens helseorganisasjon til å delta i arbeidet.

Støtten har vært enorm i sosiale medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder