ÅPNER FOR LETTERE SYSTEM: Bente Stein Mathisen sitter i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, og vil be Nav om å jobbe for et lettere og mer brukervennlig system for gravide kvinner. Foto: TROND SOLBERG/VG

Høyre vil gjøre det enklere for gravide å unngå sykmelding

Stortingsrepresentant Bente Stein Mathisen (H) mener langt flere gravide kunne vært i jobb hvis arbeidsgivere hadde vært flinkere til å tilrettelegge.

Publisert:

- Dette kan være noe så enkelt som kortere arbeidsdager eller færre tunge løft, hjemmekontor i perioder eller noe mer spesifikt. Arbeidsgiver må kunne komme med mer kreative løsninger, sier hun.

Heftig debatt

Hun har de siste dagene fulgt debatten i kjølvannet av at VG publiserte et debattinnlegg skrevet av danske Rikke B. Ørum og Jean Vennestrøm. De to tar til orde mot det de kaller en «flodbølge av sykmeldinger fra gravide», og mener det er for lett for gravide å få en sykmelding.

LES HELE DEBATTINNLEGGET HER

Flere tidligere og nåværende gravide, deriblant Foreldre.no-redaktør Susanna Kaluza, har reagert kraftig på innlegget.

- Noen ganger de siste månedene har jeg ligget i fosterstilling i sofaen med en spybøtte ved siden av meg, og hatt lyst til å spytte i ansiktet på alle som sier at svangerskap ikke er en sykdom, sier Susanne Kaluza til VG.

Bente Stein Mathisen mener det blir enklere å legge til rette for den gravide hvis hun tidlig forteller at hun er gravid.

- Dette handler om åpenhet fra begge parter. Den gravide har ikke noen plikt til å si fra om at hun er gravid, men jeg mener det er bedre å spille med åpne kort. Hvis arbeidsgiver får beskjed i god tid, kan man tidlig starte planleggingen. Da er det lettere å finne gode løsninger, sier Mathisen.

PROTOKOLL: Hva er dine erfaringer med sykmeldinger for gravide? Fortell din historie her og les om andres opplevelser her

- Føler seg som belastning

Mathisen har selv bakgrunn som sykepleier, og sier at gravide i helsesektoren hun har snakket med forteller at de opplever seg selv som en belastning for andre på jobben.

- I yrker hvor budsjettet er under press, kan enkelte føle at de pålegger arbeidsgiveren og kollegaene sine mye merarbeid ved å forsøke å stå i jobb. Da kan det være lettere å gå ut i sykmelding, slik at arbeidsgiver får full kompensasjon fra Nav, sier hun.

Hun oppfordrer folk til å tenke at den gravide på jobben senere vil komme tilbake i jobb og da kan være den som tar en ekstra støyt når noen andre går gravide.

Mathisen trekker frem svangerskapspenger som et bedre alternativ enn sykemelding. Disse gir Nav til friske gravide kvinner som ikke kan fortsette i arbeidet under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for skade på fosteret. Dette gjelder for eksempel arbeid med kjemiske stoffer, fysisk slitsomt arbeid og arbeid med stor stressbelastning.

- Hvis det ikke er mulig å tilpasse jobben slik at den gravide kan fortsette gjennom svangerskapet, kan man få svangerskapspenger. Dette gir like mye penger som en sykmelding. Men jeg tror både gravide, leger og arbeidsgivere mangler kunnskap om denne muligheten, sier hun.

KONTROVERSIELLE: Jean Vennestrøm (t.v.) og Rikke B. Ørum har skapt debatt med sitt innlegg i både Danmark og Norge. Foto: CONOPOR/DANSK ERHVERV

Skal møte Nav

Mathisen er medlem av Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, og skal neste uke i møte med Nav. Hun vil da be Nav om å jobbe for mer og bedre opplysning om svangerskapspenger og tilretteleggingstilskudd.

- Høyre vil også be Nav om å jobbe for at søknadsprosessen om både tilretteleggingstilskudd svangerskapspenger blir enklere og mer brukervennlig. Nav har blitt veldig byråkratisk, sier hun.

Hun sier at unødvendige sykmeldinger kan skape problemer på andre områder.

- Hvis man er sykmeldt mer enn ett år, mister man rettigheter. Hvis man har vært unødig sykmeldt i svangerskapet, kan dette gi problemer hvis man må sykemeldes også etter at barnet er født. Disse problemene får man ikke hvis man isteden får svangerskapspenger. Da viser man at man frisk, men ikke kan jobbe på grunn av barnet, sier Mathisen.

Hva mener du? Skriv inn i VGs protokoll , eller delta i debatten i kommentarfeltet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder