KRAFTIG BRANN: Mandag brant det kraftig i leiligheten hvor Terje Sjåberg ble funnet død. Torsdag holder politiet fortsatt på med krimtekniske undersøkelser på åstedet. Foto: VG-TIPSER / PRIVAT

Vet fortsatt ikke hvordan Terje døde

Selv om den foreløpige obduksjonsrapporten ikke fastslår dødsårsaken til Terje Sjåberg (52), er politiet styrket i troen om at han ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tre dager etter den voldsomme brannen i en leilighet i Skien, har politiet fått den foreløpige obduksjonsrapporten av Terje Sjåberg. Den har ikke kunne fastslå noen dødsårsak, opplyser politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til VG.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten styrker vår antakelse om at avdøde var drept da brannen startet, sier han.

En 30 år gammel mann som bodde i den aktuelle leiligheten er siktet for å ha drept Terje før det begynte å brenne. En 27-årig kvinne som også bodde i leiligheten er siktet for grovt skadeverk fordi politiet mener hun og 30-åringen tente på boligen.

Les også: Ga ikke lyd fra seg

Har gjort «interessante» beslag

De har ikke vært inne til nye avhør torsdag, men tidligere denne uken ga kvinnen en detaljert forklaring til politiet om hvordan hennes samboer skal ha drept Sjåberg og om at det var han som tente på leiligheten.

Mannens forsvarer, Andreas Nyhaug, opplyser til VG at hans klient nekter straffskyld.

Artikkelen fortsetter under bildet

BRANT HER: I denne leiligheten, der begge de siktede for tiden bor, brant det kraftig mandag. På verandaen ble Terje Sjåberg (52) funnet død. Foto: Roger Neumann VG

Det foregår fortsatt krimtekniske undersøkelser i leiligheten, men politiet betegner arbeidet som krevende på grunn av store brann- og røykskader. Vannet som ble brukt i brannslukkingen kompliserer også undersøkelsene.

Politiet bekreftet at de har gjort en rekke beslag, men har ennå ikke kunnet fastslå hva som eventuelt var drapsvåpenet.

– Vi har gjort flere interessante beslag, så får vi etterforske videre om noen av dem er brukt i forbindelse med drapet, sier Ljosåk.

Vet ikke hvorfor Terje var der

Han vil hverken kommentere foranledningen for drapet eller utdype hva de mener motivet var.

– Vi har våre hypoteser, sier han.

Fra før har politiet opplyst at vitner har forklart at de tre hadde omgang med hverandre fordi de bodde i samme oppgang. Terje bodde i 10. etasje, mens den siktede kvinnen (27) og mannen (30) bodde i førsteetasje.

Både vitneforklaringer og videoovervåkning har plassert de siktede som på vei ut av bygningen da brannalarmen gikk.

– De ble pågrepet bare noen hundre meter fra boligblokken, sier Ljosåk.

Vaktmester i blokken der Sjåberg bodde, Knut Hå Semb, fortalte onsdag at flere beboere har klaget på bråk og uro fra kvinnen og hennes nye samboer den siste tiden. Begge de siktede hadde en rushistorikk.

Nå forsøker politiet å fastslå hvorfor Terje endte opp drept i naboenes leilighet.

– Vi vet ikke hvorfor han var der, sier Ljosåk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder