Politiet vil ikke grave opp drapssiktet kvinnes far: – Gjør det mer krevende å finne dødsårsaken

KRISTIANSAND (VG) Etter råd fra rettsmedisinere har politiet bestemt seg for at de ikke ønsker å grave opp mannen i 50-årene, som de mener ble drept i 2002.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mannens datter ble tirsdag siktet for drap, men politiet kjenner ikke årsaken til at han døde. Dødsfallet ble den gang ikke ansett som mistenkelig av politiet, og mannen ble ikke obdusert.

Bakgrunn: Kvinne (42) siktet for drap på far og tidligere samboer

Tidligere onsdag uttalte påtaleleder Cecilie Pedersen Hille til VG at politiet så på muligheten for å grave opp og obdusere mannen som ble funnet død i 2002.

– Nå har liket ligget veldig lenge, så det er ikke sikkert at undersøkelser vil gi oss svar. Vi er nødt til å spørre rettsmedisinsk hvilke svar man kan få hvis man eventuelt graver opp liket. Man setter ikke i gang en slik prosess hvis ikke det gir svar. Når man ligger i jorden så lenge, med de ulike metaller og gasser som er der, blir kroppen påvirket av det, sier Hille.

Hotelldirektør til VG: – Jeg fant vennen min død på rommet

Nå opplyser hun at en oppgraving ikke vil bli aktuelt.

– Politiet har onsdag undersøkt muligheten for å grave opp liket fra 2002 med rettsmedisinsk institutt, som har rådet oss til å ikke gjøre det. En oppgraving er derfor ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til VG.

– Har ligget for lenge

Ifølge Hille er årsaken til at de ikke vil foreta en oppgraving, at mannen har ligget så lenge i jorden.

– Kroppen har blitt påvirket av jorden, grunnen og vannet. I tillegg kan skjelettet bli påvirket av mineraler i grunnen, og vi vil ikke klare å få gjort de nødvendige undersøkelsene, sier politiadvokaten.

– Det er klart at det gjør saken mer krevende for politiet, med tanke på å finne dødsårsaken. Men det finnes flere eksempler på domfellelser i drapssaker selv om dødsårsaken ikke er kjent, sier Hille.

Vet du noe om denne saken? Tips VG her!

Hun ønsker ikke å si noe om hvorfor politiet mener mannen er drept.

– Vi har en formening om det er et drap, og at hun står bak. Men kvinnen er enda ikke avhørt, og vi ønsker varetektsfengsling på grunn av bevisforspillelse. Fengslingskjennelsen vil bli offentlig i løpet av ettermiddagen, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder