VARSLER GJENNOMGANG: - Jeg er skuffet over at det ikke er høyere valgdeltakelse, sier Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp). Foto: Krister Sørbø

Navarsete skal finne ut hvorfor sofavelgerne vant

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) skal finne ut hvorfor 1,4 millioner velgere lot være å bruke stemmeretten under kommunevalget.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Regjeringen oppfordret innstendig alle til å bruke stemmeretten etter Utøya-massakren. Men når valgresultatet nå er klart, viser det seg at 1,4 millioner velgere, eller 37,4 prosent av alle som har stemmerett i Norge, valgte sofakroken.

Les også: Bekymret for lokaldemokratiet etter lav valgdeltakelse
Les også: I denne kommunen var de ivrigst etter å stemme

- Jeg er skuffet over at det ikke er høyere valgdeltakelse. Jeg hadde håpet den ville bli atskillig høyere med det bakteppet valget hadde og med den sterke oppslutningen om demokrati og politikk som vi følte ute under valgkampen, sier Navarsete til Aftenposten.

Er du en sofavelger? Fortell hvorfor du ikke stemte her

Hun varsler nå gjennomgang av hvorfor så mange ikke stemte.

- Vi må stille oss spørsmål ved hvorfor vi ikke greier å engasjere flere i lokalsamfunnet når vi vet hvor viktig valgresultatet er for kommunene. Jeg vil nå gjennomføre en undersøkelse fra departementets side hvor vi ser på hva som kjennetegner kommuner som har høy og lav valgdeltakelse, sier Navarsete.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder