TAR INGEN SJANSER: Mattilsynet skal slakte de to grisebesetningene i Nord-Trøndelag som har fått påsvist svineinfluensa. Foto: SCANPIX

1400 griser nødslaktes i Nord-Trøndelag

1400 griser skal nødslaktes i Nord-Trøndelag på grunn av influensasmitte.

Mats Bleikelia
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Mattilsynet bekrefter at de har vedtatt nedslakting av en grisebesetning i Skogn i Nord-Trøndelag som har fått påvist svineinfluensa.

- Vi har valgt å avlive denne besetningen raskt fordi den ligger i et område hvor det er svært mange grisebesetninger, og det kan være fare for at andre besetninger i nærområdet blir smittet, sier regiondirektør Bjørn R. Knudtsen i Trøndelag og Møre og Romsdal i en pressemelding.

Dyrene skal slaktes allerede tirsdag kveld, opplyser Mattilsynet til TV2. Mattilsynet planlegger også å avlive dyrene i den andre smittede besetningen, som holder til i Åsne.

- Vi slakter først den besetningen som ble påvist med smitte i går ettermiddag. Denne besetningen ligger i et mer dyrettett område enn den andre, sier Mattilsynets regiondirektør Bjørn Røthe Knudtsen til VG Nett.

Informasjonssjef Wenche Helseth i bransjeorganisasjonen Norsvin avdramatiserer masseslakten.

- Noen stor dramatikk er det ikke. Dette er de to besetningene det har vært snakk om hele tida. Dette er jo for å hindre spredning av svineinfluensa i Norge.

Nødslaktingen vil ikke ramme forbrukerne, mener Helseth, som viser til at det slaktes rundt halvannen million svin i Norge hvert år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder