SNILLE: Russen oppførte seg pent i Kongeparken utenfor Stavanger. Dette bilde er fra landstreffet på Lilelhammer. Foto: Geir Olsen

Snill russ under gigant-russetreff

Politiet er svært fornøyd med oppførselen til de 10.000 russene som i helgen inntok Kongeparken utenfor Stavanger.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I strålende solskinn gikk årets største russetreff av stabelen i Kongeparken utenfor Stavanger i helgen. Over 10.000 russ fra hele landet deltok.

- Det gikk svært bra i år. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, og det må en kunne si er bra, ettersom dette er et arrangement med rus og hvor 10.000 ungdommer samler seg, sier politioverbetjent Einar Haugland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Også arrangørene er svært fornøyde.

- Det beste russetreffet noensinne. Det har vært en fantastisk festival fra arrangørens side, sier sikkerhetsansvarlig Håkon Lund i Kongeparken til Aftenbladet.no.

Ifølge avisen var den mest alvorlige hendelsen at en person ble kjørt til sykehus etter å ha inntatt GHB fredag kveld. Men ifølge politiet var dette ikke en russ, men en mann i 20-årene som ble tatt på utsiden av parken.

- Det største problemet hvert år er ikke russen selv, men de som samler seg på utsiden og prøver å ta seg inn i parken, sier Haugland. Totalt ble 85 personer som ikke er russ kastet ut av parken i løpet av helgen, ifølge Aftenbladet.no.

Den mest alvorlige hendelsen er derfor pågripelsen av en russ med to brukerdoser amfetamin, opplyser politiet. (©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder