Eliteseriespiller sextiltalt

Den 14 år gamle jenta ble kjent med sitt store fotballidol på Facebook. Deretter skal hun ha blitt sexmisbrukt.

  • Fridtjof Nygaard
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Flere vitner har til politiet beskrevet 14-åringen som stormforelsket i familiefaren.

På forsommeren må eliteseriespilleren, som siden avsløringen har vært permittert fra klubben, møte i retten.

Fotballspilleren er tiltalt for i løpet av to måneder å ha sendt sex-meldinger til jenta, før han forgrep seg på henne seksuelt ved to anledninger i mai i fjor. Han er tiltalt for brudd på straffelovens paragrafer 196, 200 og 201.

I klubbdrakt

I det ene av tilfellene skal 14-åringen ha blitt misbrukt iført klubbdrakten rett etter at jenta hadde sett spilleren på kamp.

Ved den andre anledningen ble jenta hentet hjem til den nesten 20 år eldre mannen før de skal ha hatt sex.

Fotballspilleren har overfor politiet bekreftet at han ble kjent med 14-åringen ved å akseptere henne som venn på Facebook, der jenta også har laget en fanside spesielt tilegnet idolet sitt. Han har også innrømmet å ha gitt bort drakten sin til 14-åringen, som han visste var så ung, før de angivelige straffbare forholdene skjedde.

Politiet har presisert at de seksuelle forholdene ikke har skjedd under tvang.

Nekter straffskyld

- Jeg gjorde det bare for å trigge mitt eget ego, ikke for å ha sex med henne. Jeg ville bare se hvor langt hun var villig til å gå, har 32-åringen forklart politiet.

Fotballspilleren nekter straffskyld etter tiltalen, og mener saken kan være iscenesatt for å skade karrieren hans eller som hevn for at han kuttet kontakten med 14-åringen.

Forsvarer Sigurd J. Klomsæt vil ikke kommentere saken etter at VG rettet en henvendelse om tiltaltes syn på saken.

Fotballspilleren beskriver den seksuelt betonte kontakten på MSN og sms som en virkelighetsflukt og et spill som han i ettertid er flau over.

- De har møtt hverandre fordi hun er svært engasjert supporter av laget og av ham som spiller.

Deretter har kontakten utviklet seg blant annet gjennom MSN og sms, men også møter på kamper og til slutt det som vi ifølge tiltalen, mener har skjedd.

Vi mener dataloggene underbygger tiltalen, sier politiadvokaten ved det aktuelle politidistriktet.

- Upassende

Politiet har under etterforskningen rekonstruert en rekke MSN-logger og sms-meldinger mellom fotballspilleren og jenta som skal brukes som bevis i rettssaken.

Etter det VG kjenner til inneholder meldingene detaljerte seksuelle fremstillinger der eliteseriespilleren kom med sine ønsker.

- Jeg har oppført meg upassende og skrevet ting jeg ikke burde gjort, men ikke gjort noe straffbart, har han sagt til politiet.

Direktøren i spillerens klubb vil ikke kommentere saken utover at spilleren har bedt om og fått permisjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder