- UKJENT: Knut Storberget sier han ikke er kjent med at politiet skal ha inngått noen avtale med Toska, i bytte mot opplysninger om Munch-maleriene som var stjålet. Foto: SCANPIX
- UKJENT: Knut Storberget sier han ikke er kjent med at politiet skal ha inngått noen avtale med Toska, i bytte mot opplysninger om Munch-maleriene som var stjålet. Foto: SCANPIX

Vil ha penger til synagogesikring

Publisert: Oppdatert: 23.09.06 12:39

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Statlige penger til sikring av de jødiske synagogene i Oslo og Trondheim står på dagsordenen når justisminister Knut Storberget (Ap) mandag ettermiddag besøker Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Trossamfunnets forstander Anne Sender ønsker 1,5 millioner kroner årlig over statsbudsjettet til faste sikkerhetstiltak.

- I dag bruker vi en tredel av medlemskontingenten til vakthold og andre sikkerhetstiltak. Jeg håper politikerne innser at vi ikke klarer dette alene, sier Sender til Vårt Land.
Storberget sier det er påkrevd å slå tilbake mot den type vold som skuddene mot synagogen utgjør.

- Det er derfor nødvendig at politiet tar i bruk alle tilgjengelige ressurser, sier Storberget.

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V) var med på å bevilge 6,5 millioner kroner fra regjeringen til å terrorsikre Oslo-synagogen i 2003. Nå mener han at justispolitiske myndigheter og Politiets sikkerhetstjeneste må vurdere ytterligere skjerping av sikkerheten.

Pengene ble blant annet brukt til bygningsteknisk forsterkning av gatefasaden til samfunnshuset som ligger vegg i vegg med synagogen, opplyser Sender til NTB.

- Hva vi ellers har brukt pengene til, vil jeg ikke si noe om, sier Sender.

Ifølge Vårt Land har trossamfunnet bygd opp sin egen lille vaktstyrke som holder vakt ved synagogen når det er tilstelninger der.

Søndag sa Sender til NTB at hun vil be om en permanent stengning biltrafikken i gata forbi synagogen for å styrke sikkerheten rundt bygningen.

Denne artikkelen handler om