TOM FOR BENSIN: På veien for å finne et passende sted å sjøsette den stjålne båten gikk tyvene tom for bensin. Foto: Trønderavisa

Tabbetyver i Steinkjer

(VG Nett) På veien for å finne et passende sted å sjøsette den stjålne båten gikk tyvene tom for bensin. Før det hadde båten veltet.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Den ene, som er kjent for politiet fra før, tar hovedansvaret og innrømmer at det var han som planla hele tyveriet. Men planen var ikke god nok, for flere ganger på veien, tabbet de to tyvene seg ut.

I begynnelsen gikk alt etter planen. Båten de ville ha stod plassert på land, på en henger ved en småbåthavn i Steinkjer. De hektet hengeren på bilen og kjørte av gårde.

Eieren ante ingenting om at båten var stjålet før han fikk beskjed av politiet, skriver Trønderavisa.

Veltet henger
På vei til et egnet sted å sjøsette båten i fred, tok de flere småveier i Steinkjer-området. Men på en av grusveiene veltet hengeren med båten.

Tyvene fikk hjelp av en gårdbruker i nærheten. Han brukte traktoren sin til å få hengeren opp igjen.

Men, mens tyvene fortsatte kjøringen mot vannet, meldte gårdbrukeren fra til politiet. Han hadde ifølge Fossum reagert på adferden til de to mennene.

Mens politiet var på vei, måtte tyvene nok en gang stoppe. Denne gangen var bilen tom for bensin. Tyvene prøvde å få tak i mer bensin og foreslo for en lokal mann å bytte bort en flaske motorolje med en kanne bensin.

Også denne mannen fattet mistanke om de to og ringte politiet. Men før det hadde han sørget for å ta bilde av de to tabbe-tyvene der de stod uten bensin og med en stjålet skjærgårdsjeep verdt flere hundre tusen kroner på hengeren.

Motor til 200.000

Ifølge Trønderavisa var båten 18 fot lang med 175 hestekrefters påhengsmotor, bare motoren har en anslått verdi på om lag 200.000 kroner.

De to mennene er nå avhørt, og vil bli siktet for grovt tyveri.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder