GJENOPPLIVET: En ung gutt ble gjenopplivet på Tusenfryd etter at han ble dratt livløs opp av vannet i parkens badeanlegg. Foto: Christine Søderstrøm/Scanpix

Gutt gjenopplivet etter drukningsulykke på Tusenfryd: - Ville ikke reise fra parken da han våknet

(VG Nett) Ifølge et vitne tok det cirka to minutter før den livløse gutten våknet opp igjen etter drukningsulykken på Tusenfryd.

  • Ole N. Olsen
  • Andreas Fosse
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Han ble dratt livløs opp av vannet og fikk livreddende førstehjelp, sier presseansvarlig Hege Lunde ved Tusenfryd til VG Nett.

Ifølge pressevakten fikk en badevakt og en gjest liv i gutten etter å ha drevet med hjerte- og lungeredning.

- Han kom til live igjen og var ved full bevissthet da han ble med ambulansen, forteller Lunde.

Har du bilder eller video fra hendelsen?Kontakt VG Netts journalister her!

- Gjest reddet guttens liv

Et øyenvitne i parken forteller om dramatiske øyeblikk da drukningsulykken fant sted.

- Vi lå rett ved bassenget. Alt var bare fryd og gammen. Plutselig ble det full blås i fløyta. Det var to vakter der som passet på bassenget. En av badevaktene fikk sjokk da gutten ble hentet livløs opp fra bassenget, sier vitnet til VG Nett.

TATT HÅND OM: Ambulansepersonell tok hånd om gutten etter at han våket til live igjen. Foto: Christine Søderstrøm/Scanpix

En av gjestene var kjapp med å hjelpe til da gutten ble dratt opp av vannet.

- Han begynte med hjerte- og lungeredning. Det var nok denne gjesten som fikk gutten tilbake til livet igjen. De måtte jobbe ganske hardt, sier hun.

Øyenvitnet forteller at gutten var ved godt mot da han våknet til liv igjen.

- Han begynte å gråte da de tok ham med i ambulansen. Han ville ikke reise fra Tusenfryd.

- Barna fikk se alvoret

Ulykken fikk heldigvis en lykkelig slutt, men vitnet VG Nett har snakket med, sier at hendelsen la en demper på stemningen.

- Alle passet litt ekstra godt på barna sine etter dette. Vi har hele tiden fortalt barna våre at vann er skummelt, men da de så en livløs gutt bli tatt opp av vannet, da skjønte de alvoret. I dag tror jeg barna fikk se hva jeg mente med at vann er skummelt, sier hun.

Ulykken skal ha skjedd i «BadeFryd», som er et lite vannanlegg for barn. «BadeFryd» inneholder et svømmebasseng, plaskeområde for barn og en badeelv gjennom terrenget.

- Der han befant seg er det om lag en halv meter dypt. Vi har ikke fått kartlagt hva som var grunnen til at han gikk under, sier Lunde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder