Krimteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter en voldtekt i Slottsparken natt til søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Voldtektsoffer skal ha blitt holdt til fange i Oslo-leilighet

Den 17-årige kvinnen som ble funnet naken på gaten i Oslo søndag morgen, skal ha blitt med gjerningsmannen hjem frivillig.

Thomas Borgos Hjelle
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Fornærmede skal ha blitt med frivillig da hun ble invitert av siktede opp i leiligheten. Begge var påvirket av alkohol, sier Kari-Janne Lid, avsnittsleder ved sedelighetsavsnittet i Oslo til VG Nett.

Ifølge Lid har jenta fortalt i avhør at voldtekten skal ha skjedd i leiligheten.

LES OGSÅ: 17-åring funnet naken på gata etter antatt voldtekt

- Voldtekten skal ha skjedd imot jentas vilje natt til søndag. Hun har blitt holdt fanget der, men klarte ved 08.30-tiden å rømme leiligheten uten klær.

Kjente hverandre ikke fra før

- Ifølge det vi har fått opplyst kjente de hverandre ikke fra før, men hadde møtt hverandre tidligere denne kvelden, sier Lid.

LES OGSÅ: 48 overfallsvoldtekter i Oslo i år

Siktede er kjent for noen mindre forhold hos politiet tidligere.

- Det er snakk om mindre alvorlige forbrytelser og ikke noen sedlighetssaker.

Siktede sitter for øyeblikket i arrest og skal avhøres i dag.

- Det vil bli vurdert om vi skal fremstille han for fengsling i løpet av dagen.

Ingen pågrepet etter slottsparken-voldtekt

Natt til søndag var det også en overfallsvoldtekt i slottsparken.En kvinne i begynnelsen av 20-åra skal i 3-4-tida ha blitt voldtatt. Kari-Janne Lid, avsnittsleder ved sedlighetsavsnittet i Oslo, opplyser om at de har ingen mistenkte i saken foreløpig.

- Vi fikk melding i natt om en kvinne som var voldtatt i Slottsparken. Hun sier hun var blitt overfalt av to menn. Etter voldtekten kom hun seg til en venninne som ringte politiet, sier Per Olav Utgaard ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Vag beskrivelse

Kvinnen har foreløpig bare klart å gi en vag beskrivelse av de to mennene. Den ene var mørk i huden, hadde sort hår, var rund i ansiktet og mellom 170 og 180 centimeter høy. Kvinnen har opplyst at det var bare denne ene av de to mennene som gjennomførte voldtekten.

Politiet etterlyser tips fra publikum som kan ha sett noe aktivitet som kan settes i sammenheng med voldtekten. Personer som har oppholdt seg i Henrik Ibsens gate eller Slottsparken rundt klokken 0300 natt til søndag, bes kontakte politiet.

Politiet har kommet fram til at voldtekten skjedde rundt klokka 3.40. Den unge kvinnen ble søndag morgen med politiet tilbake til parken.
- En åstedshund var litt senere på stedet der politiet mener den anmeldte voldtekten kan ha skjedd. Kriminalteknikere vil også undersøke stedet, sier Utgaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder