INNRØMMER SEXKJØP: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) innrømmer å ha kjøpt sex av en prostituert på et bordell i Riga. Foto: Simen Grytøyr, VG

INNRØMMER SEXKJØP: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) innrømmer å ha kjøpt sex av en prostituert på et bordell i Riga. Foto: Simen Grytøyr, VG

Frp-politiker Bård Hoksrud innrømmer sexkjøp

(VG Nett) Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) vedgår å ha kjøpt sex av en prostituert i Latvia.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er TV2-nyhetene som bringer nyheten nå i kveld. De har TV-bilder av Hoksrud i det han kommer ut fra et bordell i Riga.

Det var forrige helg at Hoksrud kjøpte sex av en prostituert i Latvias hovedstad. Stortingspolitikeren var i landet sammen med tre ungdomspolitikere fra Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, FpU.

Sexkjøp er ulovlig for norske statsborgere, også i utlandet. Det er en preget Hoksrud som vedgår bordellbesøket overfor TV2.

- Det er den ene gangen jeg har gjort det. Det skulle aldri skjedd.

- For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud.

- Det var noe som skjedde fordi man var i god form, god stemning og full pakke, også gjør man noe som man ikke skulle ha gjort, og som man kommer til å angre veldig bittert på, sier Hoksrud til TV2.

Bård Hoksrud kommer fra Bamble kommune i Telemark. Han ble valgt inn på Stortinget i 2005 og gjenvalgt i 2009. Fra 1997-2005 var han vararepresentant. Hoksrud er også tidligere formann av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Han er medlem i Fremskrittspartiets sentralstyre.

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg fikk vite om hendelsen kort tid før TV2-innslaget ble sendt i kveld.

- Det er bare én kommentar til dette, og det er at det er sterkt beklagelig, og det skal selvfølgelig ikke forekomme. Jeg har bare så vidt fått snakket med Bård på telefon. Han er oppriktig lei seg og meget deprimert, og det forstår jeg godt, sier Sandberg til TV 2.

Frp skal diskutere saken på partiets sentralstyremøte førstkommende mandag.

FpU-leder ukjent med saken

Hoksrud skal i tillegg til minst to unge FpU-ere ha besøkt samme klubb på turen. FpU-leder Ove Vanebo sier til VG Nett at avsløringen kom overraskende på ham.

- Jeg visste ikke om den turen før jeg fikk vite om den av TV2 nå, sier han.

Han sier de vil diskutere saken på sentalstyremøtet deres på mandag.

- Det er naturlig at saken diskuteres der. På generelt grunnlag bør man aldri bryte loven, men bare så det er sagt så synes jeg at den loven bør endres og at det forbudet mot sexkjøp er en dårlig måte å regulere dette på.

- Tror ikke folk bryr seg

Valgforsker Frank Aarebrot mener saken vil få minimale, om noen, ringvirkninger.

- Jeg tror det har minimalt å si i forhold til hvis for eksempel hadde vært en Krf-politiker, sier han til VG Nett.

- Hvis det hadde kommet like etter den saken med ordførerkandidaten i Stavanger, eller rett etter valget, så kunne vi ha snakket om en negativ effekt. Men jeg tror ikke det å kjøpe sex er noe som sjokkerer. Det måtte eventuelt være Siv Jensen som ble sjokkert, men hun blir jo sjokkert av det meste

- Kan dette føre til at han må trekke seg?

- Neida, det kan jeg ikke tenke meg. Folk bryr seg ikke, hvorfor skulle de gjøre det.

Politiet vil se på saken

- Hva som vil skje videre i denne saken vil det blir tatt stilling til i morgen, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til VG Nett.

Hanssen sier at han ikke kjenner til saken mer enn gjennom pressen onsdag kveld.

- I morgen vil vi vurdere om saken skal følges opp av Telemark politidistrikt, og hvem og hvordan saken da skal følges opp her, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder