-Endelig renvasket

INNENRIKS

(VG NETT) 54-åringen som tidligere var siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen gråter av glede for at politiet har siktet en 23 år gammel mann for ugjerningen.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Peker og hvisker

54-åringen ønsker selv ikke å snakke med pressen om lettelsen han føler for nå å ha blitt renvasket. Gjennom Jølberg uttrykker han imidlertid stor lettelse for at en annen person er siktet for drapet.

-Han har følt at folk peker og hvisker når han går forbi. Nå håper han at folk snart kan tro på ham og forstå at han ikke er skyldig. Det eneste han vil, er å kunne leve et normalt liv igjen. Han vil tanke bensin på bensinstasjonen der han pleide å tanke uten at folk stirrer på ham. Hans største ønske er å få snakke med kona, sier han.

Sterkt preget

Den tidligere siktede er sterkt preget av tiden som er gått fra Kristin Juel Johannessen ble funnet drept den 5. august i fjor.
-Det har satt skikkelige spor. Min klient har isolert seg, han har begynt å dra ut telefonkontakten og han er blitt livredd for ubehagelige konfrontasjoner. Nå må han bygge seg opp fra bunnen av, forteller Jølberg.

Krever erstatning

54-åringen satt tre måneder i varetekt, siktet for drapet. Nå går han til erstatningssak.
-Dette er veldig gledelig. Nå kan min klient endelig heve hodet igjen, for dette viser at han var uskyldig. Vi kommer til å kreve et svært betydelig beløp. Det blir i hvert fall på godt over 625 000, som er beløpet en kvinne nylig ble tilkjent i erstatning i en annen drapssak, sier advokat Jonny Sveen.

Her kan du lese mer om