OVERLEVERTE RAPPORT: Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv overleverte mandag 22. juli-rapporten til statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Mattis Sandblad

22. juli-kommisjonen: - Mye sviktet 22. juli

PARKVEIEN (VG Nett) Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv varsler at 22. juli-rapporten vil komme med krass kritikk.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv (47) gjorde det klart at rapporten som kommisjonen overleverte mandag vil være svært kritisk.

- Mye sviktet. Kommisjonen peker på store svakheter i styringen av viktige samfunnsfunksjoner og det haster med endringer, sa Alexandra Bech Gjørv.

- Rapporten avdekker en rekke endringsbehov, sa Gjørv.

Gjørv sier rapporten vil bestå av seks hovedfunn. I tillegg vil 31 enstemmige anbefalinger til videre arbeid bli presentert i rapporten.

- I ett år har vi søkt å forstå samfunnets håndtering av angrepene på Regjeringskvartalet og Utøya. Hva skjedde egentlig? Hvordan håndterte samfunnet handlingene? Og hva har vært gjort for å avverge slike angrep? sa Gjørv.

Statsminister Jens Stoltenberg understreket på pressekonferansen hvor viktig rapporten blir for samfunnet i årene fremover.

- Det er ikke slik at en rapport kan gjøre om på det som skjedde 22. juli. Rapporten er likevel viktig fordi den gir oss fakta, kunnskap og forståelse av hva som skjedde 22. juli. En felles virkelighetsforståelse er i seg selv viktig, sa Stoltenberg.

Hele rapporten offentliggjøres på en pressekonferanse klokken 13.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder