DALER: SV og partileder Kristin Halvorsen fikk rekordlav oppslutning på ny meningsmåling. FOTO: MAGNAR KIRKNES/ VG

Ny bunnrekord for SV

Sosialistisk Venstreparti får bare 4,5 prosents oppslutning på Sentios siste måling. Det er et fall på 1,5 prosentpoeng og det laveste for partiet siden Sentio startet sine meningsmålinger.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Målingen er tatt opp i perioden fra dagen da Maria Amelie ble pågrepet til mandag denne uken, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Ap nede på 24,2 prosent

Samtidig som SV faller går Arbeiderpartiet fram 1,9 prosentpoeng til 28,8 prosent. Partiet er dermed større enn både Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre går også fram 1,9 og får 25,9 prosent på målingen. Fremskrittspartiet faller 2,9 prosentpoeng og har støtte fra 23,7 prosent av de spurte. Senterpartiet får 4,1 prosent, ned 1,7, mens Kristelig Folkeparti får 4, fram 0,2. Venstre gjør et stort byks med en framgang på 1,8 til 6,3 prosent.

Om denne målingen var resultatet av stortingsvalget, ville Høyre og Frp fått 86 mandater til sammen, ett mer enn det som kreves for flertall. De rødgrønne ville fått 67, det er 19 færre enn de har i dag.

Les også: Halvorsen: - Ja, jeg vil fortsette som SV-leder

Valgforsker Bernt Aardal sier at bakgrunnstallene gir regjeringspartiene grunn til bekymring.

- Alle de tre regjeringspartiene sliter med at deres velgere i stor grad har satt seg på gjerdet. Sammenlignet med velgerlojaliteten Høyre og Frp opplever, vil det bli en stor utfordring for de rødgrønne å få velgerne sine tilbake før valget, sier Aardal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder