Brann i trehus i Bergen sentrum

Store skader etter brann i Bergen

Flere nabohus ble evakuert etter en brann i et trehus i Bergen sentrum. Brannen er nå slukket.

  • Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var like etter klokken 23.30 natt til tirsdag at brannvesenet fikk melding om en brann i et trehus i Østre Skostredet i Bergen sentrum.

– Det er en kraftig brann, som har gått gjennom takkonstruksjonen på to bygninger, sier Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til VG rundt klokken 01.00 natt til tirsdag.

Rundt klokken 05.00 tirsdag morgen var brannen slukket, melder NTB. Én person ble sendt til legevakten for en sjekk.

– Det ble etter hvert klart at bygget der brannen startet ikke kunne reddes, men brannvesenet drev en konsentrert innsats for å hindre spredning. Brannen gikk over i et nabobygg, men her klarte de å begrense skadene ganske godt, sier operasjonsleeder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til NTB.

Fare for spredning

Huset som brant ligger i ett av de såkalte brannsmitteområdene i sentrum av byen. Det er områder der det er spesielt stor fare for spredning når det brenner, og det var lenge fryktet at brannen skulle spre seg til andre hus i nærheten.

Klokken 00.45 brant det også i taket på på naboeiendommen. Én time senere hadde brannvesenet omringet brannen.

– Det betyr at faren for spredning ikke er tilstede lenger, sa Villanger til VG.

Klokken 02.00 melder Hordaland 110 at brannen var under kontroll. Villanger forteller at bygningen som brannen startet i har store skader.

– Vi har vært nødt til å fjerne noen biler, fordi fasaden har holdt på å falle ut på den ene siden, sier han.

FARE FOR SPREDNING: Brannvesenet jobbet for å få kontroll over brannen i det såkalte brannsmitteområdet. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Ifølge Bergensavisen starten brannen i et bygg med butikk i første etasje og boliger i andre og tredje etasje. Villanger forteller at den første meldingen de fikk gikk på at det kom røyk ut av den øverste etasjen på bygningen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

– Det kom inn en trippelvarsling klokken 23.34 om røyk fra en bygning. Når våre folk kom fram til stedet, brant det i kledningen, sa operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til NTB.

Både huset det brant i og flere nabohus ble raskt evakuert. Tre personer befant seg i bygget som brant, og alle disse kom seg ut. En person ble sendt til legevakt for en sjekk for mulige lettere skader, opplyser Thue.

– Både bygget det brenner i og nabobygningen er tømt for folk. Røykdykkere er sendt inn i det aktuelle bygget, sa vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til VG rundt midnatt.

BRANN: Det begynte å brenne i Østre Skostredet i Bergen sent mandag. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder