Skulle finne hjelp etter utforkjøring: Eldre mann omkom etter fall på glattisen

To eldre brødre var på vei hjem fra hyttetur da de kjørte utfor veien. Begge brødrene falt da de skulle gå etter hjelp og ble liggende hjelpeløse og kraftig nedkjølt i flere timer.

Artikkelen er over tre år gammel

Den ene broren omkom, mens den andre ligger på intensivavdelingen på Elverum sykehus.

Politiet fikk melding om hendelsen ved midnatt, da to yngre personer hadde funnet de to eldre mennene, skriver Østlendingen. Brødrene skulle kjøre hjem fra hytten da de havnet utenfor veien.

– Brødreparet, som begge er pensjonister, skulle oppsøke hjelp etter at de kjørte utfor på en skogsvei ved Braskereidfoss. Ingen av dem hadde mobiltelefoner, sier lensmann i Våler, Jørn Arild Flatha til VG.

– På veien faller den ene og skader seg. Han kunne ikke gå videre og la seg derfor på bakken. Broren gikk videre for å se etter hjelp. Men etter noen hundre meter falt han og kom seg ikke oppe igjen, sier lensmannen.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalist her

- En tragisk hendelse

Da de etter hvert ble funnet, ble ambulanse og politi ringt. Da de kom til stedet var det speilglatt på stedet.

– Vi hadde også problemer med å stå på beina, sier Flatha.

Begge var i live da de ble kjørt til sykehus, men den ene mannen døde senere av skadene han fikk som følge av nedkjøling.

– Dette er rett og slett en tragisk hendelse, sier Flatha.

– De hadde ligget ute i flere timer. Nå er det minus 0,2 her og jeg vil anslå at det var rundt 0 grader i natt. Det var tåkete og underkjølt regn, sier Flatha.

Mannen som overlevde er kraftig nedkjølt og er nå lagt inn på intensiven ved Elverum Sykehus. Politiet mistenker ikke promillekjøring.

– Helsepersonell jobber med å få kroppstemperaturen hans opp på et normalt nivå. Vi har klart å ha en samtale med han og han er på bedringens vei, sier Flatha.

Politiet har varslet de nærmeste pårørende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder