DREPT: Victor Sneberg (innfelt) er den siste av de fem nordmennene som er bekreftet drept i In Amenas. Foto: Privat Foto:

Victor Sneberg (56) bekreftet død etter gisseldramaet

(VG Nett) 56 år gamle Victor Sneberg fra Sandnes, som har vært savnet etter gisseldramaet i Algerie, er bekreftet omkommet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det skriver Statoil på sine hjemmesider.

- Det er med sorg vi i dag har fått meldingen om at også vår landsjef i Algerie, Victor Sneberg, er blant de døde etter terrorangrepet i In Amenas.Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære. De representerte det beste i selskapet, sier konsernsjef Helge Lund i en uttalelse.

- Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til familiene, venner og kolleger som har mistet sine kjæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nå kommer en tid hvor de berørte trenger vår støtte og omsorg, sier Lund videre.

- En topp fyr

Tirsdag i forrige uke skrev VG om Bjørn Vidar Lerøen (62), som jobbet tett med Sneberg i mange år. Han mente 56-åringen var en av de beste Statoil hadde.

Lerøen satt hjemme i sofaen og fulgte med på nyhetene i alle kanaler for å holde seg oppdatert om kameraten, da VG besøkte ham. Da hadde Sneberg fortsatt status som savnet.

- Situasjonen er forferdelig og ekstra ille når mennesker du kjenner godt er savnet. Victor er en helt topp fyr. Han er lyttende, åpen og omgjengelig. Han har et lyst og godt sinn og er hyggelig å være sammen med, sa Lerøen til VG.

Pågikk i fire dager

Angrepet mot gassanlegget i In Amenas startet tidlig om morgenen onsdag 16. januar. Gislene angrep først to busser på vei ut av anlegget, og tok deretter algeriske og utenlandske gisler.

Bakgrunn: Slik skjedde angrepet

Etter flere dager med skuddvekslinger med den algeriske hæren, ble aksjonen mot gisseltagerne avsluttet lørdagen etter.

Totalt fem nordmenn mistet livet i angrepet.

Savnet i flere dager

Forrige fredag ble det bekreftet at Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) ble drept i gisseldramaet i Algerie.

Noen timer senere kom meldingen om at Hans M. Bjone (55) også ble offer for terroristenes angrep på gassanlegget.

Artikkelen fortsetter under bildet

TIDLIGERE BEKREFTET DREPT: Fra venstre: Tore Bech (58), Thomas Snekkevik (35), Hans M. Bjone (55) og Alf Vik (43). Foto: Privat / STATOIL/NTB scanpix / STATOIL/NTB scanpix / Privat/NTB scanpix

Dagen etter hadde Kripos også identifisert den fjerde av de fem nordmennene som var savnet i flere dager, 43 år gamle Alf Vik.

Victor Sneberg, Statoils landssjef i Algerie, har hatt status som savnet frem til i dag, torsdag.

- En krevende dag

Bårene med de fire ankom Norge til en privat og lukket båreseremoni på Gardermoen onsdag kveld.

- Dette er en meget krevende dag for familiene. Vi hadde en verdig og fin seanse på Gardermoen. Vi har blitt ganske godt kjent med flere av familiene, og det var en fin ramme for de som var der i dag, sa Helge Lund på en pressekonferanse senere.

Den 4. februar blir det avholdt en sørgesamling i Håkonshallen i Bergen, opplyser Statoil.

Torsdag slapp internasjonal presse inn på anlegget i In Amenas for første gang. Med omfattende vakthold fraktet totalt fire busser omkring 150 journalister og fotografer fra flyplassen og inn til gassanlegget i ørkenen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder