VIL SPILLE PÅ FOLKS MISNØYE: Fremskrittspartiets eldregeneral Carl I. Hagen talte under Fremskrittspartiets landsmøte på Clarion Hotell på Gardermoen lørdag. Foto: LISE ÅSERUD, SCANPIX

Her er klage-Carls sinnaliste

- Vi er i ferd med å bli for seriøse

GARDERMOEN (VG Nett) Tidligere partileder Carl I. Hagen mener Siv Jensen må protestere og klage mer for å komme ut av Erna Solbergs skygge.

  • Mads A. Andersen
  • Lars M. Glomnes
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Protestene og raseriet som tenner folk flest må gjenoppfinnes og gjenskapes, fortalte Hagen partifellene på landsmøtet denne helga.

Hagens mantra er at det er følelser og sinne som engasjerer folk - også til politiske valg.

Han er redd dagens fremskrittspartipolitikere ikke har den nødvendige iveren og aggressiviteten som trengs for å dominere det politiske landskapet.

- Vi er i ferd med å bli så seriøse og ansvarlige at vi ikke kommer på banen fort nok, advarer Hagen.

Les også:Siv viftet med kniven og ropte på Arne Strand

Som en troende menighet satt nærmere hundre delegater som tente lys da Frp-nestoren entret scenen på Gardermoen i går. Temaet for Fremskrittspartiets landsmøte er grasrotengasjement, og den legendariske eks-partilederen mener han har nøkkelen til fremtidige valgseiere.

Han mener partiet må bli flinkere til å spille på folks misnøye med systemet, og dro fram alt fra sykehuskø til vanskene med å få byggetillatelse for å endre på huset sitt.

- Det er oss mot alle de andre. Det må kanskje bli litt mer av innstillingen vår igjen, foreslo Hagen.

Til applaus og latter gjorde han narr av både fylkesmenn og arbeiderpartipolitikere. Da han snakket om formuesskatt, var det finansminister Sigbjørn Johnsen som fikk passet sitt påskrevet.

- Han er ikke grådig, han er tjukk i hue, sa Hagen.

Den tidligere Frp-lederen gjorde det klart at han nå etter å ha avsluttet sin stortingskarriere kunne snakke litt friere enn tidligere.

Hagen viste til hvordan Fremskrittspartiet i sin spede ungdom klarte å etablere seg som politisk parti i Norge. Den gang var det plakater som ramset opp hva partifar Anders Lange var «lei av».

Les også:- Vi har endret spillereglene

Nå mener Hagen det er på tide med nye «Vi er lei av»-lister, for å synliggjøre det folk kan engasjere seg mot i samfunnet i dag. Hagen mener fjorårets stortingsvalg kunne fått en lykkeligere utgang for Frp dersom partiet hadde klart å holde litt mer temperatur fra grasrota.

- Vi hadde ikke nok glød de siste tre ukene før valget. Kanskje vi trodde det var avgjort, og la oss litt nedpå. Det holdt ikke, er Hagens forklaring på hvorfor partiet mistet støtte den siste tiden før fjorårets stortingsvalg.

Hagen bekrefter overfor VG Nett at denne frekkheten vil være forskjellen på seier og tap i valgene framover.

- Her ligger oppskriften på å bli det klart største partiet på borgerlig side, sier Hagen.

Ut over det, viste han til det eksplosive foredraget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder