SORG: Dette har vært et sjokk for hele asylmottaket her i Hemsedal. Alle er i sorg. Hun var en ledestjerne, mottaksleder Gry Herland. Foto:Trond Solberg,VG

Drapet i Hemsedal: - Hun var en ledestjerne for de andre

Sto på Arbeiderpartiet sin kommuneliste

Ingenting som tydet på at hun hadde problemer hjemme

Politiet har fortsatt ikke pågrepet den siktede ektemannen

Arbeidsplassen hvor den 34 år gamle drepte kvinnen fra Hemsedal jobbet er i dyp sorg. - Hun hadde en helt spesiell rolle her, sier sjefen hennes, Gry Herland.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mandag formiddag ble en av de ansatte ved asylmottaket i Hemsedal funnet drept i sin egen leilighet. Hun var en godt likt tobarnsmor. Hennes ti år eldre ektemann ble raskt siktet for drapet, og er nå etterlyst av politiet.

- Dette har vært et stort sjokk for de andre på mottaket. Hun var en ledestjerne for de andre, sier Gry Herland, mottaksleder i Hemsedal.

- Hemsedal statlige mottak har mistet en dyktig kollega. Hemsedal har mistet en flott og klok kvinne. Nå konsentrerer vi oss om å ivareta ansatte og beboere. Sorgarbeid og omsorg er viktig nå. Vi får god hjelp av det kommunale kriseteamet, sier mottaksledere til VG.

Spesiell rolle

Hun beskriver den avdøde 34 år gamle kvinnen med varme ord.

Kvinnen hadde det siste året jobbet deltid ved mottaket og hadde ansvaret for returer.

- Hun informerte og motiverte de som hadde fått avslag. Hun hadde en helt spesiell rolle på mottaket. Hun var en de andre kunne se opp til. Hun var på mange måter et bevis på hvordan man kunne lykkes i Norge, forteller Herland.

HENTET UT: - Liket av den 34 år gamle kvinnen ble hentet ut av leiligheten i ettermiddag. Hun ble kjørt til obduksjon i Oslo. Foto:Trond Solberg,VG

Kvinnen hadde også en stor fordel fordi hun snakket arabisk, og det var mange av asylsøkerne på mottaket, som relaterte seg til henne på grunn av det.

Herland beskriver 34-åringen som en person som tok integreringen på alvor.

- Vi har mistet en Hemsedalkvinne. Hun var ikke asylsøker, eller flyktning. Hun var en av oss. Hun sto til og med på listen til Arbeiderpartiet til kommunestyret, sier Herland til VG, og forteller om da hun møtte kvinnen i skisporet med barna sine.

- Hun sa at «hvis nordmenn står på ski», så skal jeg og barna mine også gjøre det, sier Herland.

Alt virket bra

Mottakslederen kan ikke si at hun opplevde at kvinnen hadde noen problemer i hjemmet.

Hun er kjent med at politiet mener ektemannen har tatt livet av kvinnen.

- Det var ingen ting som tydet på at de hadde problemer, heller tvert imot, sier Herland.

Kvinnen jobbet deltid og VG fortalte i går at 34-åringen egentlig skulle ha vært på jobb hos advokat Olaf Holm på Gol torsdag i forrige uke, der hun jobbet som sekretær. Hun dukket ikke opp der, og meldte ikke fra.

Hun dukket heller ikke opp på mottaket til avtalt tid fredag.

JOBBER VIDERE: Politiet gikk i går fra dør til dør i Hemsedal for å kartlegge den avdødes og hennes ektemanns siste bevegelser.Etterforskningen ledes av politiadvokat Per Thomas Omholt. Foto:Trond Solberg,VG

Fra dør til dør

Politiet opplyste i ettermiddag at de nå går dør til dør i Hemsedal for å kartlegge parets siste bevegelser. Politiet mener å vite når kvinnen kan ha blitt utsatt for drap.

Politiadvokat Per Thomas Omholt uttaler også at politiet har en viss formening om hvor ektemannen kan være.

- Vi er forholdsvis sikre på at han er utenlands på bakgrunn av den etterforskningen har gjort i saken, sier Omholt.

44-åringen er internasjonalt etterlyst.

Ektemannen beskrives også som en mann med godt humør, og hadde også jobbet en periode på det statlige mottaket. Han gikk fortsatt på norskkurs og hadde hatt ulike jobber.

Parets to barn er tatt hånd om av barnevernet og vil bli dommeravhørt i løpet av denne uken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder