FESTEN ENDTE PÅ SYKEHUSET: Nattens fest tok en brå vending for 19 år gamle Alexander Fabian Andresen, som ramlet ut av russebussen i 50 kilometer i timen. Foto: Privat

Falt ut av russebuss i fart - slapp unna med skrubbsår

Alexander: Jeg hadde englevakt ** Tror gipsen reddet ham

(VG Nett) Alexander Andresen (19) ble kastet ut av russebussen da døren ga etter i en sving, men brakk ikke ett eneste bein i kroppen.

Målfrid Bordvik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Alexander Fabian Andresen (19) og vennene var på vei hjem fra fest da ulykken skjedde i 3-tiden natt til torsdag

- Jeg sto og danset ved bardisken i bussen, rett ved midtdøren. I en sving lente jeg meg mot baren, men i neste sving tok bussen en brå vending og jeg ble kastet inn i døren. Jeg så bare ansiktet til venninnen min som skrek mens jeg falt gjennom døren etter at glassruten poppet ut, forteller Andresen.

19-åringen falt med ryggen først ut av bussen på Lommedalsveien ved avkjøringen til Eineveien i vestre Bærum.

- Jeg krabbet ut i grøften hvor jeg ble liggende på kne før de andre kom løpende bort til meg og fikk lagt meg ned og støttet hodet mitt. Jeg hadde sinnssykt vondt i nakken og trodde jeg hadde brukket hvert eneste ben i kroppen.

Andresen: Reddet av gipsen

Andresen ble kjørt i ambulanse til Sykehuset Asker og Bærum.

- Et team på syv stykker tok imot meg, klippet opp klærne mine og gjorde en god jobb med å sjekke alt fra brudd til indre blødninger og mulige lammelser. Men jeg har vært utrolig heldig og har ikke brukket ett eneste bein i kroppen. Legene skjønte ikke hvordan det har gått til.

Selv tror 19-åringen at gipsen på høyrearmen kan ha tatt av for det verste fallet.

- Jeg hadde brukket høyre armen fra før og gikk med gips, sier han.

BANDASJERT: Alexander Fabian Andresen sier russefeiringen er over for hans del. Foto: Privat

Andresen ble natten over på sykehuset og fikk renset og vasket en del skrubbsår som han pådro seg på høyre overarm og rygg.

Dropper resten av russefeiringen

19-åringen har fått seg en skikkelig støkk og konstaterer at russefeiringen er over for hans del.

- På vei hjem fra sykehuset begynte jeg å gråte i baksetet i bilen sammen med kjæresten min. Jeg kommer til å ta det rolig resten av russetiden, sier han.

Ifølge politiet holdt russebussen en fart på rundt 50 kilometer i timen da ulykken skjedde.

- Ruta har gitt etter, og gutten har falt ut. Bussen skal ha holdt cirka 50 kilometer i timen da uhellet skjedde, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Andresen vil oppfordre andre russ til å ta godt vare på hverandre i russetiden.

- Pass godt på hverandre, slik vennene mine var der for meg. Husk at liv kan gå tapt selv om man bare har det moro. Jeg var utrolig heldig, sier han.

BRANNSÅR: Alexander Fabian Andresen pådro seg store skrubbsår da han falt ut av russebussen i fart. Likevel føler han seg heldig. - Jeg hadde englevakt, sier han til VG Nett. Foto: Privat

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder