DYREPOLITI: Politiadvokat Tina Marielle Værnes (.tv.) og politibetjent Karine Larsen har etterforsket saken mot 19-åringen. Foto: Tor-Hartvig Bondø ,

Tiltalt for brutalt kattedrap

En 19-åring fra Sør-Trøndelag er tiltalt for et brutalt drap
på en katt.

  • Tor-Hartvig Bondø

Artikkelen er over fire år gammel

Ungdommen skal ha tatt med seg katten inn i sin leilighet 1. august i år. Der tok han ifølge tiltalen først kvelertak på katten, slik at den sprellet, gispet etter luft, fikk blå tunge og urinerte.

Etter det brakk han nakken bakover på katten, slik at den ble liggende på gulvet med kramper. Deretter skar han strupen over på katten med kniv.

DYREPOLITI: Politiadvokat Tina Marielle Værnes. Foto: Politiet ,

Da katten var død skal han ha skåret av kattens hode og flådd den.

– Dragning mot jentedrap

Statsadvokaten i Trondheim har nå tatt ut tiltale mot ungdommen for flere brudd på Dyrevelferdsloven.

– Strafferammen er tre års fengsel, sier politiadvokat i det nyopprettede dyrepolitiet, Tina Marielle Værnes. Hun er aktor i straffesaken som går i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

19-åringen har sittet i varetekt store deler av tiden siden slutten av august. Han har forklart at kattedrapet skjedd som følge av at han kjente en trang til å drepe.

Han har videre forklart seg om dragningen mot å drepe jenter og unge kvinner i samtale med lege. Alle som dreper noen må starte med noe, har han oppgitt i forbindelse med et opphold på psykiatrisk sykehus.

Behandling

Mannens forsvarer, advokat Terje Engebretsen, sa til VG at han ba om at tiltalte måtte få behandling på en psykiatriske institusjon i stedet for settes i varetekt.

– Men det var ikke mulig å få garantier for at han skulle få plass på noen institusjon, så retten valgte derfor fengsling, sa Engebretsen.

Han sier hans klient har erkjent de faktiske forhold i saken, men gitt uttrykk for at han i utgangspunktet ikke var klar over at det var straffbart. Nå erkjenner han straffskyld.

Før rettssaken har 19-åringen vært judisielt observert.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om detaljer i konklusjonen, men det er altså ikke tatt forbehold om å dømme vedkommende til psykisk helsevern. Kravet til det er at han er utilregnelig, sier Tine Marielle Værnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder