BRA NOK: Helsetilsynets konklusjon er at Blakstad sykehus og moderforetaket Vestre Viken, hadde gode nok rutiner for å unngå rolleblanding mellom ansatte og pasienter. Foto:Frode Hansen,VG

Helsetilsynet: - Gode nok rutiner

Helsetilsynets konklusjon er at Blakstad sykehus og moderforetaket Vestre Viken, hadde gode nok rutiner for å unngå rolleblanding mellom ansatte og pasienter.

 • Jorunn Stølan

Artikkelen er over fem år gammel

«At ansatte til tross for opplæring og skriftlig advarsel fra arbeidsgiver likevel går utover angitte retningslinjer og instrukser, kan ikke virksomheten klandres for», heter det i Helsetilsynets vedtak.

Konklusjonen deres er at «opplysningene om at et ufaglært helsepersonell hadde en privat/intim relasjon til en pasient, ble håndtert på en tilfredsstillende måte av Vestre Viken HF da forholdet ble kjent».

BAKGRUNN: - Sykehuset ba aldri om min versjon

Ikke kjent med klage

At kvinnen og bistandsadvokaten Steinar H. Glimsholt har klaget Helsetilsynet inn for Sivilombudsmannen, var Helsetilsynet ukjent med da VG tok kontakt.

Faksimile fra VG 5. desember 2013. Foto: ,

– Vi oppfattet ikke at det var uenighet om hendelsesforløpet mellom partene i denne saken, sier fungerende avdelingsdirektør Aud Nordal.

Hun understreker at dersom de får en henvendelse fra Sivilombudsmannen, vil de selvfølgelig forholde seg til, og følge opp denne.

Advokat: Klanderverdig

Kvinnens advokat fastholder at Blakstad sykehus og Vestre Viken HF har opptrådt klanderverdig, og i strid med spesialisthelsetjenesteloven og internkontrollforskriften. Han ber om at Sivilombudsmannen gjennomgår Helsetilsynets begrunnelse.

«Hadde opplysningene fra (navnet på den ansatte) vært forelagt pasienten, og eller hennes faglige ansvarlige i første halvdel av mai, ville saken med høy grad av sannsynlighet fått et helt annet utfall, og ikke den meget alvorlige utvikling som den dessverre fikk», skriver advokat Glimsholt.

Bistandsadvokaten ønsker overfor VG ikke å kommentere saken ut over det som står i brevet.

Les også

Mer om

 1. Helse
 2. Psykisk helse

Flere artikler

 1. Tiltale: Blakstad-pleier sexmisbrukte pasient og hjalp henne med selvmordsforsøk

 2. Ansatt hadde sex med pasient, sykehuset frikjent av Helsetilsynet: - Sykehuset ba aldri om min versjon

 3. Pluss content

  Ansatt hadde sex med pasient - sykehuset frikjent av Helsetilsynet

 4. Sykehuset fritatt for ansvar

 5. Blakstad-pleier dømt til fengsel etter sex med psykiatrisk pasient

 6. Pluss content

  Mannlig pleier dømt til fengsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder