PÅ JAKT: Trønderne Eduardo Pinto de Oliveira (16), Jostein Thorsvik Hovda (15), Scott Martinus Mikkelsen Kvendset (16), Sebastian Schjetne (16) og Øystein Mork (16) bruker tiden mellom kampene på Norway Cup til å fange pokémoner i hovedstaden.
PÅ JAKT: Trønderne Eduardo Pinto de Oliveira (16), Jostein Thorsvik Hovda (15), Scott Martinus Mikkelsen Kvendset (16), Sebastian Schjetne (16) og Øystein Mork (16) bruker tiden mellom kampene på Norway Cup til å fange pokémoner i hovedstaden. Foto: Trond Solberg VG

Frustrerte over Pokémon Go-oppdatering: – Vi må gå etter magefølelsen

Publisert: Oppdatert: 02.08.16 22:44

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Helgens oppdatering av Pokémon Go har etterlatt brukerne uten muligheter til å vite hvor pokémonene befinner seg.

– Vi er jo ikke kjent i byen engang, så det er ganske håpløst. Vi bare går etter magefølelsen, sier Jostein Thorsvik Hovda (15).

Sammen med resten av Charlottenlund G16 er han i Oslo og deltar på Norway Cup. Mellom kampene turer de ned til sentrum og fanger pokémoner.

Ble arrestert: Par forlot toåring for å spille Pokémon

– Kjipt og synd

Men å finne de sjeldneste pokémonene er ingen enkel øvelse. Niantic, selskapet bak Pokémon Go, har nemlig fjernet funksjonen som skulle hjelpe trenerne med å jakte pokémoner i nærheten.

Samtidig har de bedt om at Pokévision, en oversiktsside som viser hvor alle figurene befinner seg, legges ned.

– Nå er det ikke så mye mer å gjøre enn bare å ha mobilen og hånda og se på den hvis en pokémon dukker opp, forteller Hovda, som har nådd level 18 i spillet.

Fikk du med deg? Full Pokémon-krangel på Stortinget

Og de fem guttene fra Trondheim er ikke alene om å irritere seg over Niantic. Spillekspert Dennis Vareide, som i forrige uke vant VGs Pokémon-duell, slår også ut med armene.

– Jeg synes det er kjipt og synd. Nå er det egentlig ikke mulig å dra på jakt etter de sjeldneste pokémonene, og da er halve moroa borte for meg, sier Vareide.

Pokémon på Norway Cup

I en uttalelse på Facebook tirsdag morgen skriver Niantic at tracking-funksjonen ble fjernet fordi den ikke fungerte som den skulle, og at det jobbes med å forbedre den.

VGs Pokéstudio: Send inn ditt spørsmål

«Vi har lest innleggene og e-postene deres, og vi forstår frustrasjonen fra folk i områder vi ikke har lansert spillet ennå, og fra dere som savner disse funksjonene», skriver Niantic, som garanterer at det jobbes på spreng for å få fortgang i arbeidet.

– Problemet er at de også har fjernet nettsiden Pokévision, sånn at man nå står helt uten mulighet til å jakte målrettet. Vi får stole på Facebook-innlegget og håpe at de ordner funksjonen snart, sier Vareide.

På Egertorget skal lagkameratene fra Charlottenlund SK videre på sin Pokémon-jakt. De forteller at Pokémon Go-feberen er svært synlig også på Ekebergsletta, der Norway Cup spilles.

– Folk går i hvert fall rundt med spillet åpent, sånn at de henter noen meter. Hvis du ser en kamp som ikke er så viktig for deg, kan det også være greit å fange noen pokémoner ved siden av, sier Eduardo Pinto de Oliveira (16).

– Bare de ikke fanger pokémoner når det er vi som spiller kamp.

Denne artikkelen handler om