Jente (15) hadde 4,6 i promille

Advarer mot livsfarlige «shotfester» i Drammen

(VG Nett) Politiet i Drammen advarer mot en bølge av spritfester etter å ha kommet over døddrukne ungdommer helt ned i 13 år.

Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Ifølge Drammens Tidende havnet en 15 år gammel jente på akuttmottaket i byen med en promille på 4,6 etter en hjemme alene-fest i byen.

- Hun har vært heldig. For å si det slik, 50-60 prosent av alle som blir så fulle vil dø, forteller Jørg Mørland, divisjonsdirektør ved Folkehelseinstituttet til avisen.

En annen, jevnaldrende jente skal ha blitt kjørt til legevakten med 3,2 i promille, en tredje ble målt til 3,8.

- Vi har flere tilfeller med barn som er kanon fulle. Og vi har kommet over synlig berusede barn helt ned i 13 år på slike fester. Inntrykket er at det er flest jenter, og at de drikker mer enn guttene, sier Alvaro Fernandez-Montenegro ved forebyggende avsnitt ved Drammen politistasjon.

Festene blant de mindreårige ungdommene begynner ifølge politiet tidlig, og består i å shotte store mengder sprit. Hensikten er å bli raskt beruset, og så hjelpe hverandre til å bli noenlunde edru før de blir hentet av foreldrene rundt midnatt, skriver Drammens Tidende. Det går ikke alltid like bra.

- De får stablet dem fulle inn i dusjen, sminker de på nytt og tar på ny parfyme. Og et triks de bruker for å forsøke å unngå å bli oppdaget, er å stappe munnen full av hvitløk. Det lukter mer enn alkoholen, sier Kari Benjaminsen ved Drammen-politiet til avisen.

Politiet advarer mot det de mener er livsfarlige fester.

- Dette er lek med livet og er livsfarlig. Ikke gjør det. Og om du som ungdom skulle komme i en situasjon med noen som har blitt så fulle. Ring etter hjelp. Få tak i ambulanse. Folk kan dø, sier politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder