MÅTTE KASTE INN HÅNDKLEET: Med en treningsgenser som ikke var nyvasket fikk Thomas Stordalen (35) klar beskjed fra treningssenteret: Du lukter for vondt! Foto: Trond Solberg, VG

Bedt om å avbryte treningen grunnet svettelukt

Da den personlige treneren fikk snusen i genseren hans, måtte Thomas Stordalen (35) forlate tredemøllen.

35-åringen ante fred og ingen fare da han løp seg varm på tredemøllen på Evo Fitness på Majorstuen i går.

Plutselig ble han prikket på ryggen av en personlig trener som tok ham med inn på kontoret bak låste dører.

Så kom beskjeden: Du lukter svette!

- Jeg trodde ikke mine egne ører, sier Stordalen og ler.

Med ett ble 35-åringen hengt ut som treningssenterets vandrende stinkbombe.

Det viste seg nemlig at noen hadde fått snusen i treningsgenseren, som luktet svette fordi den ikke var vasket etter fotballtrening kvelden før.

- Så helt ren var jeg ikke, men det får da være måte på, sier Stordalen, som spiller på Røas herrelag i 4. divisjon.

Den personlige treneren ga klart uttrykk for at 35-åringens kroppslukt var så sjenerende at han måtte forlate treningssenteret.

- Jeg er en voksen mann som tåler å bli snakket til, men dette var direkte ydmykende. De kunne i det minste ha tatt det opp etter treningsøkten, sier han.

Støtte

Etter at Stordalen skrev om den stinkende opplevelsen i et innlegg på Facebook-siden til Evo Fitness, har flere tatt tastaturet fatt.

**«Hvis de ikke tåler litt svettelukt på et sånt sted må de enten ansette folk som tåler det eller gjøre noe med ventilasjonsanlegget!», skriver en

**«Mener dere seriøst at man ikke skal lukte når man trener? Klovner», skriver en annen.

Ekstern link: Evo Fitness på Facebook(innlegget ligger til høyre)

- Man er på trening for å trene. Det sier seg selv at man ikke lukter blomster når svetten begynner å renne, sier Stordalen - nydusjet for anledningen.

- Normen har nærmest blitt nydusjede jenter som lukter parfyme lang vei, men det kan ikke bli sånn at det ikke er rom for litt kroppslukt på et treningssenter, sier han.

Stordalen understreker imidlertid at forståelsen hadde vært større hvis det var snakk om en gjenganger som alltid luktet vondt.

Men selv anser ikke 35-åringen seg selv som noe stinkdyr:

- Jeg dusjer alltid før jeg forlater leiligheten, og har aldri fått lignende kommentarer tidligere, så dette tar jeg med knusende ro, sier han og ler.

Må tåle litt

- Her virker det som at de har overreagert. Man må jo tåle litt svettelukt, sier den kjente personlige treneren Tore Vik.

I løpet av sine tjue år i treningsbransjen har han selv bare vært borti ett lignende tilfelle, som han beskriver som ekstremt. Noen ganger kan svettelukten sette seg i klær som er nyvasket, men Vik mener det må mer til før man er til sjenanse.

- Jeg synes dette høres litt drøyt ut. Jeg har selv brukt samme trøya to dager på rad, og man merker det jo om lukten er for stram.

- Dersom Thomas er vant til å trene og vant til å svette, vet han sannsynligvis hvor grensen går, sier den erfarne personlige treneren.

Han synes situasjonen høres merkelig ut.

- Det er jo trist for han som må oppleve det, sier Vik.

Evo: - Skaper ubehag

Markedsdirektør i Evo Fitness, Kim Jordsjø, viser til treningskjedens trivselsrutiner, som blant annet tilsier at medlemmer skal trene i rent treningstøy.

- Man må bruke rent treningstøy, og man må vaske treningstøyet sitt. Thomas påpeker selv at han dusjer flere ganger om dagen, men innrømmer at han ikke hadde rent treningstøy da han var på trening, sier Jordsjø.

Ansatte og medlemmer skal ha ansett Thomas' lukt svært sjenerende.

- Det skaper en del ubehag når folk ikke vasker treningstøyet sitt. Alle som har vært borti en sur gammel t-skjorte, vet at det dannes en lukt som ikke er særlig behagelig, sier Jordsjø.

Han understreker at Thomas ikke ble kastet ut fra treningssenteret, men at han ble tatt inn på et kontor hvor beskjeden ble gitt.

- Det vi er lei oss for er at vi avbrøt treningen hans, og det har vi også sagt til Thomas. Men det er vår oppgave å gjøre folk som er til sjenanse, oppmerksomme på det, sier markedsdirektøren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder