ULYKKE: Heidi Rusten Lohrmann mistet livet da hun fikk en flaggstang over seg utenfor Holmenkollen Kapell julaften 2015. Foto: Privat NTB scanpix

Flaggstangulykken i Holmenkollen henlagt

En 49 år gammel kvinne omkom da hun ble truffet av en flaggstang på julaften i fjor. Politiet mener forholdt ikke er straffbart.

  • Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde ved Holmenkollen kapell i forbindelse med en julegudstjeneste 24. desember 2015.

Det var 49 år gamle Heidi Rusten Lohrmann som brakk nakken da hun ble truffet av en flaggstang og mistet livet.

En lege som også deltok på gudstjenesten julaften ble tilkalt, og satte i gang hjerte- lungeredning, men livet til Rusten Lohrmann sto ikke til å redde.

Les også: Trebarnsmoren Heidi (49) omkom julaften. – Hun vil bli dypt savnet

Politiet skriver i en pressemelding at etterforskningen er ferdig og at saken er henlagt da forholdet ikke er straffbart.

Flaggstangen var av tre og festet til et fundament med to bolter. Den er undersøkt av sakkyndige.

Saken fortsetter under bildet.

HENLAGT: Politiet mener forholdet ikke er straffbart. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

– Det ble påvist råtesopp i bruddområdet, og undersøkelsene viste at trevirket på ulykkestidspunktet hadde råteskade i ca 90% av tverrsnittet. Den største belastningen fra vindkreftene oppstår i det aktuelle området, og disse faktorene i kombinasjon førte til bruddet i flaggstangen, sier Politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal.

Presten: – Hun kom for å høre barna synge

Politiet melder av flaggstangen var normalt vedlikeholdt, og at råteskaden ikke var synlig i forkant av ulykken. Dersom man skulle oppdaget skaden måttet det vært gjennomført stikkprøver og fuktmåling.

– Politiet vil oppfordre publikum som har ansvaret for flaggstenger i tre til å være særlig oppmerksomme på området rundt boltehullene i flaggstangen fordi dette området er særlig utsatt for inntrengning av vann, sier Rusdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder