ARTIST: Politiet tror at to personer tok livet av musikeren Paul Simmons (bildet) i forbindelse med et svindelforsøk. Foto: Erik Burås

Musiker dopet ned og drept: Drapssiktet 33-åring legger skylden på kamerat (35) i åpent brev

De to bedrageridømte kameratene er siktet for å ha dopet ned
og drept musikeren Paul Simmons (25). I et åpent brev legger den ene av dem hele ansvaret over på den andre.

BREVET: Den drapssiktede 33-åringen har levert et håndskrevet A4-ark til VG hvor han tar sterk avstand fra drapet på Paul Simmons og drapsforsøk mot en 50 år gammel mann.

I løpet av én måned i fjor mener politiet at de to kameratene – på henholdsvis 33 og 35 år – drepte musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo og forsøkte å drepe en annen mann (50) på en bursdagsfest.

Begge kameratene nekter straffskyld, men nå forsøker den drapssiktede 33-åringen å distansere seg fra de alvorlige anklagene mot ham.

Etter over ett år i varetekt, bryter 33-åringen tausheten i et åpent brev til VG:

– Det er bare han som vet sannheten, hevder 33-åringen, og viser til sin medsiktede kamerat.

– Sist jeg så Paul var han smilende og glad. Han gledet seg til å dra på byen sammen med NN (medsiktet kamerat, red.anm.), skriver 33-åringen i brevet.

Politiet om siktet: «Merkelig at folk dør av overdose rundt ham»

Døde etter hotellfest

SIKTET: 35-åringen er siktet for drap på musikeren Paul Simmons. Foto: Privat

7. februar i fjor: Musikeren Paul Simmons (25) fra Lillestrøm og den nå drapssiktede 35-åringen festet på rom 621 ved Comfort Hotel Børsparken i Oslo. I løpet av dagen kom også 35-åringens mangeårige kamerat (33) innom hotellrommet, angivelig for å se at alt sto bra til med dem.

Underveis gikk imidlertid festen fryktelig galt.

Den 25 år gamle musikeren trengte akutt legehjelp og ble etter kort tid fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse.To dager senere døde han.

Ifølge VGs opplysninger, har rettsmedisinere konkludert med at dødsfallet skyldtes en overdose, ved at 25-åringen hadde fått i seg en «cocktail» med alkohol og, trolig, heroin.

– Jeg var ikke der. Det er bare NN som vet sannheten om hva som skjedde mellom ham og Paul på hotellet. NN fortalte meg aldri at han/de hadde kjøpt kokain, men fått heroin og sniffet dette likevel, skriver 33-åringen til VG.

Les mer: Stakk fra denne luksusregningen – nå er han siktet for drap av Paul (25)

– Skummelt

I brevet skriver 33-åringen også at han har blitt kjent med disse opplysningene gjennom en medfange i Oslo fengsel, som også hadde sittet i fengsel med hans medsiktede kamerat (35).

– Jeg stiller meg fortsatt like uforstående til hele siktelsen som jeg gjorde på dag én. Jeg synes det er skummelt at politiet ennå ikke har funnet ut hva som har skjedd, og jeg vet ikke hva mer jeg kan bidra med for å belyse saken, skriver 33-åringen.

Politiet mener, ifølge VGs opplysninger, at de to tidligere kameratene gjennomførte drapet for å svindle musikeren for flere hundre tusen kroner.

Sett denne? Drapssiktet leide luksusbil: – Han virket helt besatt av luksus

ÅSTED: Her på Comfort Hotel Børsparken i Oslo mener politiet at 25-åringen fikk i seg noe som satt han ut av spill og senere kostet han livet. Foto: Trond Solberg VG

Politiet spanet på bursdagsfest

9. mars i fjor: De to mennene på 33 og 35 år og en nå 50 år gammel mann var samlet i 50-åringens leilighet på Oslos vestkant for å feire sistnevntes bursdag.

Utenfor leiligheten fulgte spanere fra «Spesielle operasjoner» ved Oslo politidistrikt nøye med på festen gjennom flere vinduer, ifølge VGs opplysninger.

Årsaken til spanernes tilstedeværelse skyldtes det mistenkelige dødsfallet til Lillestrøm-musikeren nøyaktig én måned i forveien. Politiet hadde i all hemmelighet etablert skjult etterforskning mot mennene på grunn av mistanken om at de hadde dopet ned og drept musikeren.

Politiet mener at også denne festen gikk galt. Etter vel en times spaning tok de seg inn i den aktuelle leiligheten og pågrep de to mennene. Inne på soverommet fant de den fornærmede mannen (49), tydelig redusert og ruspåvirket.

– Vi reddet trolig livet til 49-åringen, uttalte politiadvokat Christian Hatlo ved Oslo politidistrikt til VG i november i fjor.

Les også: Her spiller avdøde Paul sin egenskrevne låt

Politiet: – Siktelsen står ved lag

Politiet mener at de to drapssiktede mennene har forledet den fornærmede 49-åringen til å ta narkotiske stoffer og har siktet dem for drapsforsøk, ifølge VGs opplysninger.

33-åringens forsvarer, Hans Olav Bytingsvik, ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Politiet opplyser til VG at etterforskningen nærmer seg slutten og at intensjonen er å bli ferdig før sommeren.

– Siktelsen for drap og drapsforsøk står ved lag, sier politiadvokaten til VG.

Simmons-familiens bistandsadvokat, Gunhild Lærum, ønsker ikke å uttale seg om saken all den tid den fortsatt er under etterforskning.

35-åringens forsvarer, Benedict de Vibe, har heller ikke ønsket å kommentere denne saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder