Flere personer har opplevd at dopapir har blitt satt utenfor døren deres, og senere blitt krevd penger for det.

Flere personer har opplevd at dopapir har blitt satt utenfor døren deres, og senere blitt krevd penger for det. Foto: Marie Sjøvold, VG

Politiet advarer om dopapirsvindel flere steder

Både i Telemark og i Finnmark har flere mottatt en haug med dopapir de ikke har bestilt. Senere har de blitt krevd penger for det.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er en kjent form for svindel. De leverer på døra til folk uten at de har bestilt. Deretter krever de penger for det. Vi er litt obs på det, ettersom vi har sett at Telemark politidistrikt har meldt om det samme, sier operasjonsleder Thomas Pettersen i Finnmark politidistrikt.

Både Sør-Øst politidistrikt og Finnmark politistrikt har fått inn fra meldinger fra personer som har opplevd dette.

– Det er noe som skurrer her. Når man ikke har bestilt en vare, skal man ikke betale, sier Pettersen. Det er foreløpig kommet melding om en person som har blitt rammet i Finnmark.

Har du blitt rammet? Tips VG her!

Prisen svindlerne tar skal være mye høyere enn hva dopapiret normalt ville kostet.

Etterforskningsleder Kristian Myhra på Grenland politistasjon sier til Agderposten at det er et østeuropeisk firma som står bak.

– De har vært pågående og plagsomme. Dette er ikke varer folk har bestilt, men mange er redde for hva som skjer hvis de ikke betaler, sier han til avisen.

Operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sør-Øst politidistrikt opplyser til VG at slike svindelforsøk har skjedd flere steder på Grenland. Svindlernes strategi er den samme her som i Finnmark.

– Det virker som om det er rettet mot eldre mennesker. De som er rammet kan gjerne ta kontakt med politiet så fort som mulig, sier Larsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder