KJENT: Saber har vært sentralt plassert i det kriminelle miljøet i Oslo i over ti år. Han var tidligere en del av kretsen rundt Nokas-dømte David Toska. Foto: Markus Aarstad VG

Imran «Skrue» Saber pågrepet etter flere trusler mot person

Heleritiltalte Imran «Skrue» Saber er pågrepet av politiet i Oslo søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det bekrefter leder Knut Erik Ågrav i krimavdelingen i politiet i Tønsberg.

– Det ble denne våren forkynt et kontaktforbud som vi mener han har brutt. Det er snakk om flere hendelser over tid, med en spesifikk hendelse som har gjort at vi ba Oslo politidistrikt om bistand til pågripelse og avhør, sier Ågrav til VG.

Det var Dagbladet som først meldte om pågripelsen.

Mannskapene var bevæpnet, og pågripelsen foregikk udramatisk, opplyser politiet i Oslo. Saber blir avhørt mandag.

Saber, også kjent som «Onkel Skrue» i det kriminelle miljøet, ble i mars i år tiltalt for grovt heleri etter at han skal ha overlevert et stjålet Munch-litografi til en Vestfold-mann i 50-årene i april i fjor. Ifølge tiltalen dreier det seg om litografiet «Historien» av Edvard Munch.

Bakgrunn: «Onkel Skrue» tiltalt for kunstheleri

VG har forsøkt å komme i kontakt med Sabers forsvarer John Christian Elden, uten å lykkes.

Saber ble også pågrepet i april 2016, da han ble siktet i forbindelse med det samme kunsttyveriet. Edvard Munchs «Historien» ble stjålet under et innbrudd i et galleri på vestkanten i Oslo i 2009.

Les også: Her er «Onkel Skrues» nettverk

I mai 2016 utvidet politiet siktelsen mot Saber til også å gjelde oppbevaring av et stjålet Pushwagner-trykk. Det stjålne Pushwagner-trykket «Nightlife» har en verdi på nærmere 100.000 kroner.

Saber har vært sentralt plassert i det kriminelle miljøet i Oslo i over ti år. Han var tidligere en del av kretsen rundt Nokas-dømte David Toska.

21. november 2010 ble Saber skutt syv ganger i brystet på Jordal i Oslo og overlevde så vidt. I fjor ble Bandidos-profilen Lars Harnes (48) siktet for drapsplaner mot Saber.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder