FLAGGSTANG BRAKK: En kvinne mistet livet da en flaggstang brakk utenfor Holmenkollen kapell på julaften. Foto: Torstein Bøe , NTB scanpix

Flaggstang blåste ned - kvinne døde

En kvinne har mistet livet etter at en flaggstang blåste ned utenfor Holmenkollen Kapell i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Klokken 1335 fikk politiet melding om at en kvinne hadde fått en flaggstang i hodet utenfor Holmenkollen Kapell. Vi responderte raskt og rykket ut med både ambulanse og politi. Da vi kom frem på stedet var det bekreftet en død kvinne, opplyser innsatsleder Magnus Strande ved Oslo politidistrikt til VG.

– Hva skjedde med flaggstangen?

– Det var mye vind på stedet, men vi har ikke konkludert med noe som helst. Men flaggstangen har brukket og uheldigvis har den truffet en kvinne i hodet, sier Strande til VG.

Artikkelen fortsetter under videoen

Politiet har foretatt vitneavhør, og det vil bli foretatt tekniske undersøkelser på stedet. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

– De pårørende tar dette veldig tungt, og blir ivaretatt av helsevesenet nå, sier innsatslederen.

Prost: – Lamslått

Trond Bakkevig, prost i Vestre Aker, reagerer med forferdelse på den tragiske hendelsen.

– Dette er sånt som ikke skal skje. Det skal være trygt å gå til kirken, og ganske spesielt og tragisk er det at dette skjer på julaften, hvor vi kommer for å feire glede. Og det var en familie som kom også for å høre barna synge, og så skjer dette som ikke skal skje. Jeg ble ganske lamslått da jeg hørte det, sier prosten til VG.

FLAGGSTANGEN: Her ligger flaggstangen som brakk utenfor Holmenkollen kapell. Foto: Torstein Bøe , NTB scanpix

Bakkevig forteller at presten som skulle holde gudstjenesten ganske umiddelbart fikk høre om hva som hadde skjedd utenfor.

– Da satt allerede folk i kirken her, så han informerte om det som hadde skjedd. Så ba de en bønn, også sang de Deilig er jorden, og så avsluttet de det hele, sier Bakkevig.

Kirken har avlyst to gudstjenester, men Holmenkollen Kapell holdes åpen for folk som vil komme og tenne lys, samtidig som organisten spiller rolig musikk.

– Det oppleves som helt forferdelig. Vi må nå undersøke hvordan det kunne skje, som ikke skulle skje, sier prosten.

– Veldig mye vind

Martine Bugge sto rett utenfor kapellet da ulykken skjedde, og ble vitne til at flaggstangen knakk.

– Det var veldig mye vind. Plutselig ser vi at flaggstangen knekker, forteller hun.

En lege som også deltok på gudstjenesten ble tilkalt, og satte i gang hjerte- lungeredning, men livet til kvinnen sto ikke til å redde.

Artikkelen fortsetter under videoen

– Flere gråt

Mia Solberg (24) var en av dem som deltok på gudstjenesten da ulykken skjedde, og forteller at menigheten plutselig fikk beskjed fra presten om at de skulle be for en ulykke som hadde skjedd.

– Vi så at noen løp ut av kirken og at politibiler og ambulanser kom, forteller hun til VG.

– Vi fikk ikke lov til å gå ut hovedinngangen, men måtte gå ut et annet sted. Da jeg kom ut så jeg flere personer som gråt, og en flaggstang som lå nede, forteller hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder