ØNSKER ENDRING: Tidligere stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (t.v.) mener den konservative partifløyen i KrF må få mer makt. Her fotografert sammen med Siv Jensen og Dagfinn Høybråten i 2007. Foto: Scanpix

Apelthun Sæle vil kaste hele KrF-ledergruppa

Tidligere stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle vil bli kvitt både Inger Lise Hansen og Dagrun Eriksen fra nestlederrollene i Kristelig Folkeparti.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Dagfinn Høybråten har for lengst annonsert sin avgang, mens Inger Lise Hansen trolig blir vraket. Apelthun Sæle sier til Dagbladet at også den andre kvinnelige nestlederen i partiet, Dagrun Eriksen, bør gå.

- Jeg mener det mest ryddige og rimelige er at hele partiledelsen stiller sine plasser til disposisjon. De har vært felles om strategien og utformingen av politikken, sier Sæle, som var stortingsrepresentant for partiet fram til 2005.

Les også: Vil ikke ta regjeringsdebatten før i 2013

Hun tar til orde for at den konservative fløyen trer inn i partiledelsen under mer liberale Knut Arild Hareide, men sier hun ikke har tatt stilling til om hun kan tenke seg en lederrolle.

- Vi er nødt til å ha plass for én, eller aller helst to, hvis vi skal klare å holde fast på kjernevelgerne, for det har vært en underrepresentasjon over lang tid, sier hun til avisa.

- BØR GÅ: Tidligere KrF-topp Anita Apelthun Sæle mener hele den nåværende partiledelsen bør stille sine plasser til disposisjon, inkludert nestleder Dagrun Eriksen. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder