DREPT: Veronika Kocabkova ble bare 27 år gammel. Foto: PRIVAT

Ekskjæresten erkjenner drapet på Veronika (27): – Jeg var helt i panikk

OSLO TINGRETT (VG) En 52 år gammel tsjekker erkjenner at han drepte sin tidligere kjæreste.

  • Hanna Haug Røset

52-åringen svarte «ja» da han ble spurt om han erkjenner straffskyld for drapet da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

I avhør har han forklart at han knivstakk ekskjæresten, men han har ikke tidligere erkjent straffskyld.

I retten forklarer 52-åringen at han og ekskjæresten hadde hatt en konflikt i lengre tid. Han sier at det var lenge siden han hadde sett henne da en bekjent ringte ham 1. juli 2018 og fortalte at han hadde sett Kocabkova på jobb på Tiffani Café.

– Det var en bekjent av meg. Han sa «Hun som tok dine penger, hun er i baren» Det ble vendepunktet. Jeg visste ikke hva jeg gjorde, sier tiltalte.

– Jeg ringte ham tilbake og spurte om han var sikker på at hun var tilbake. Han sa «ja». Jeg kan ikke si hva jeg gjorde, jeg vet ikke hva som skjedde, fortsetter 52-åringen.

Drept på jobb

Veronika Kocabkova var nyansatt og på opplæring på Tiffani Café på Frogner i Oslo da hun ble brutalt angrepet 1. juli i 2018.

27-åringen stukket med to kniver i overkroppen.

– Det var ganske store kniver. Japanske sushikniver, kokkekniver. Det ene knivbladet brakk av ved håndtaket. Det andre knivbladet ble bøyd, sier statsadvokat Johan Øverberg i sitt innledningsforedrag.

ÅSTEDET: Tiffani Café på Frogner i Oslo like etter knivstikkingen 1. juli 2018. Foto: Trond Solberg

Tiltalte forklarer at han hadde vært på jobb tidligere på dagen, og at han ikke vet om han hadde hatt med seg knivene hele dagen, eller om han dro hjem for å hente dem.

– Jeg er usikker på når jeg tok knivene. Jeg var helt i panikk. Jeg er ikke i stand til å beskrive i detalj hva som skjedde. Jeg var veldig fortvilet, sier tsjekkeren.

– Hele verden ble snudd opp ned

Videre forklarer han at han gikk på bar og drakk og øl og whiskey før han dro til Tiffani Café. Der gikk han inn og spurte Kocabkova og datteren og om penger.

– Så husker jeg ikke mer. Det var blod overalt på meg. Jeg brakk tennene. Kneet var vridd, jeg hadde hodeskade og det var noe med nakken. Så husker jeg sykehuset, sier tiltalte.

Han ble overmannet av flere bargjester og fikk selv skader i basketaket.

Selve knivstikkingen husker han ingenting av, hevder 52-åringen.

– Hele verden ble snudd opp ned. Jeg vil gjerne fortelle dere sannheten, slik som det var, men jeg kan ikke, fordi jeg kjenner ikke sannheten.

les også

Veronika (27) blogget om trusler fra eksen – nå er hun drept

Noen av stikkene traff hjertet og lunger slik at hun fikk indre og ytre blødninger, sirkulasjonskollaps og pustestans.

– Hun ble påført 17 skarpvoldskader, fra dype stikk til risp, sier statsadvokaten.

27-åringen lå i koma på sykehus en uke før hun døde av oksygenmangel til hjernen.

– Konflikt

Statsadvokaten viser til at det ikke er noen uenighet om at tiltalte faktisk begikk drapet.

– Denne saken vil dreie seg om vurderinger av selve drapet, grovheten, det som skjedde i forkant, motivet, og eventuelt om det var planlagt, sier Øverberg.

les også

Tiltalt for drap på Veronika (27)

Tiltaltes forsvarer Johnny Veum sier at han vil belyse forløpet til drapet.

– Som aktor har vært inne på så var det en konflikt mellom disse to som hadde vart i noe tid. Han dro fra Tsjekkia til Norge for å jobbe. Det skjedde ting med ham da han brått fikk vite at hun var tilbake på det stedet der de nærmest først møttes, denne baren, sier Veum.

Ber om millionerstatning

Veronika Kocabkova har en datter sammen som i dag bor sammen med hennes familie. Den tiltalte mannen og avdøde skal ha vært i en konflikt som dreide seg om barnet.

Bistandsadvokat John Arild Aasen har varslet at han på vegne av jenta kommer til å be om erstatning for tap av forsørger. Han har i retten anslått at kravet vil bli om lag 1,5 millioner kroner.

VG har tidligere skrevet om blogginnlegget som Kocabkova skrev åtte måneder før hun ble drept. Der beskrev hun frykten hun følte da hun fikk vite at hennes tidligere kjæreste hadde sluppet ut fra fengsel.

Rettssaken går i Oslo tingrett denne uken.

Mer om

  1. Krim
  2. Drap

Flere artikler

  1. Søsteren til drepte Veronika: – Tror ikke hun skjønte hvor farlig han var

  2. Erkjenner drap på ekskjæresten: Tidligere dømt for vold mot ekskona

  3. Faren ringte politiet og erkjente drap på Oscar (15): – Ligger det en død gutt hjemme hos meg?

  4. Manshaus var inspirert av New Zealand-terrorist: Filmet angrepet

  5. Ble knivstukket 17. mai: – Altfor mange går rundt med kniv. Det er livsfarlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder