FRUSTRERT: Forrige uke så ordfører Ragnhild Bergheim seg nødt til å si ifra om barn som samlet seg og brukte stengte idrettsanlegg. Nå må hun rette pekefingeren mot pensjonistene. Foto: Mattis Sandblad, VG

Ordfører med bønn til ulydige pensjonister: – Nå må dere høre

Ifølge ordføreren i Lørenskog skal politiet ha måttet splitte opp en gruppe pensjonister på et lokalt senter, og flere klager til kommunen over å ha sett store grupper gå sammen på tur.

  • Thea Rosef

Artikkelen er over 64 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Nå må dere høre, for dette er ikke tull. Vi står midt oppi en krise hvor vi nærmest stenger ned hele samfunnet, sier ordfører i Lørenskog Ragnhild Bergheim.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

Ordføreren forteller om at kommunen har mottatt klager fra folk som har sett pensjonister i store grupper på 10–15 personer.

PROVOSERENDE: Bergheim sier hun skjønner at folk blir provosert når de ser folk ute som ikke tar dette på alvor. Foto: Privat

En av henvendelsene beskriver en gruppe pensjonister gående i gruppe på tur, uten å ta hensyn til rådene fra myndighetene.

– Og senest torsdag måtte politiet ut og splitte opp rundt 15 pensjonister på en kafé på Metro senter, sier ordføreren oppgitt.

Foreløpige tall viser at alle dødsfallene som følge av coronaviruset i Norge har vært innen kategorien «eldre».

Ulydige i alle aldre

Bergheim gikk i forrige uke ut og sa ifra om barn som samlet seg og brukte stengte idrettsanlegg.

«FÅ UNGENE HJEM! Hei folkens! Det er ganske nytteløst å stenge skoler, idrettsanlegg og fritidsklubber, hvis ungene samles i store flokker likevel! Viruset sprer seg, ta ansvar – få ungene hjem!», skriver hun på Facebook.

SE OGSÅ: Forsker på immunologi og vaksineutvikling, Gunnveig Grødeland, forklarer hvorfor en vaksine mot coronaviruset ikke vil bli lansert med det første.

– Idrettsklubbene i Lørenskog har forsøkt å opplyse om at banene ikke skal brukes, men de blir ikke hørt. Så da tenkte jeg at jeg bruker min ordførerside på Facebook. Kanskje de hører på meg, sa Bergheim til VG søndag.

Hun forteller at posten er blitt delt mye, og tror den har truffet noe i befolkningen.

Men nå må hun altså si det samme til pensjonistene i området.

Foto: Skjermdump

Jeg vil ikke kjefte og smelle, men nå må dere høre.

– Paradoksalt

Ordføreren sier det er mange som følger myndighetenes råd samvittighetsfullt, og at det er en utfordring for mange å tilbringe utallige timer inne uten så mye sosial kontakt.

– Da skjønner jeg at folk blir provosert når de ser folk ute som ikke tar dette på alvor, sier Bergheim.

SE OGSÅ: Donald Trump og hans egen regjerings fremste ekspert på smittsomme sykdommer debatterte for åpent kamera om malariamedisin kan brukes til å behandle coronasyke. Så raste presidenten mot en fremmøtt journalist.

les også

Coronasyke i Norge: Slik er det å være smittet

Pluss content

Hun synes også det er paradoksalt at pensjonister nå bryter retningslinjene fra myndighetene, når nettopp de er en av risikogruppene som samfunnet forsøker å beskytte.

– Jeg tror ikke de helt har tatt det innover seg hva vi står overfor, jeg håper i alle fall at dette er årsaken. For foreløpig har vi jo bare sett begynnelsen av pandemien.

– Tror du mange pensjonister blir ensomme hjemme?

– Helt sikkert. Men da får de heller prøve å gå på turer to og to eller tre og tre, eller drikke kaffe i mindre grupper og med god avstand mellom seg, sier Bergheim.

Mer om

  1. Coronaviruset
  2. Pensjonister
  3. Lørenskog

Flere artikler

  1. Samnanger stenger skolene: Mener smittestrategi er feilslått

  2. Helsedirektoratet til foreldre: Dette bør dere ikke gjøre nå

  3. Ap-Raymond varsler: – Skoler og barnehager vil forbli stengte

  4. Coronakampen koster dyrt: – Rammer yngre generasjoner

  5. Slik takler du virus-epidemien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder