ÅSTEDET: Tromsøværinger har tent lys og lagt ned blomster ved sjøen hvor moren og de tre døtrene ble funnet livløse mandag ettermiddag. Foto: Hallgeir Vagenes

Faren i samtale med bistandsadvokat: – Jeg har mitt hjerte i Tromsø

Mens faren våker over yngstedatteren på Rikshospitalet i Oslo, planlegger tromsøværinger et fakkeltog for minnes de døde og tenke på de etterlatte.

Det er fem dager siden ektefellen og de tre døtrene hans ble hentet opp fra den iskalde sjøen ved Fagereng i Tromsø. Tre av dem er døde.

Datteren på halvannet år kjemper for livet på Rikshospitalet. Hun er kritisk skadet.

– Det er åpenbart krevende og uvirkelige dager. Han lever fra dag til dag, med følelser som veksler mellom håp og fortvilelse. Samtidig uttrykker han takknemlighet for den kjærlighet og omsorg Tromsøs befolkning har vist og gitt ham den siste tiden, sier bistandsadvokat Erik Ringberg til VG.

BISTANDSADVOKAT: Erik Ringberg har tett kontakt med faren. Her er advokaten avbildet under en rettssak for to år siden. Foto: Terje Mortensen

Fakkeltog i sentrum

Søndag ettermiddag går folk i Tromsø i fakkeltog for minnes døde og tenke på de etterlatte etter hendelsen på Fagereng. Under overskriften «Stille minnemarkering» på Facebook står det:

«La oss komme sammen for å vise at vi bryr oss om hverandre, og tenke på dem som ikke lenger er blant oss og de som sitter igjen. Vi er alle Tromsøværinger og vi er ingenting uten mangfold og hverandre.»

Teksten er skrevet på norsk, engelsk og arabisk.

Tromsø i sorg etter dødsfallene: «Helt fryktelig»

– Setter pris på initiativet

Bistandsadvokaten har spurt faren, som er i 30-årene, om hva han tenker om at det blir arrangert et fakkeltog.

– Han setter pris på initiativet. Det er naturlig at jeg stiller i fakkeltoget på vegne av ham. Jeg tror det er veldig mange tromsøværinger som kommer til å møte opp til denne markeringen, sier Ringberg.

I en samtale med bistandsadvokaten sa faren:

– Jeg har mitt hjerte i Tromsø.

Faren og familien er opprinnelig fra Sudan, og de ble gjenforent i Tromsø i 2017.

Fredag kveld ble det startet en innsamlingsaksjon på nettsiden Spleis, for å gi de etterlatte økonomisk støtte til begravelser, flyturer og andre utgifter. Lørdag ettermiddag er det samlet inn over 100.000 kroner.

Det var Nordlys som først omtalte innsamlingsaksjonen.

Vitne meldte seg

Den avdøde moren er siktet for drap og drapsforsøk.

les også

Forsker: De som elsker barna, kan også ta dem med i døden

Kvinnen i 20-årene og den eldste datteren (7) døde kort tid etter at de ble funnet. Torsdag kveld døde den mellomste datteren (4) på Rikshospitalet.

Lørdag opplyser politiet at vitnet som de etterlyste tidligere i uken, nå har meldt seg for politiet.

– Vi vet ikke helt nøyaktig når hun blir avhørt, men det skjer i løpet av helgen, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø til VG.

Vitnet ble observert av andre vitner den kvelden de fire livløse ble funnet i sjøen.

– Vi gikk ut med etterlysningen for å gjøre bildet av hva som skjedde mer komplett, sier hun videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder